Saturday, April 14, 2012

Makcik kayo!

Salam.
Ni tentang LHDN.
U all dah bayar ker? Dah isi e-filing?
Mama suka e-filing, suka isi borang2 nih.
Dulu masa manual mama memang tak penah isi borang LHDN walaupun dah kerja beberapa tahun...
Sudahnya tahun lepas kena denda rm 900 lebih selepas diaudit dan didenda oleh LHDN utk tahun2 yang mama tak bayar itu.

Start 2008 mama dah buat e-filing.
Last yr dia hutang mama, tahun ni pun dia hutang juga sbb mama sudah terlebih bayar.
Hahaha...best.best..
Tak sabar nak tunggu kredit dari LHDN ni....
Jumlah semua rm3500 lebih kurang....
Harap2 masuk cepat2...jangan nanti time nak bayar LHDN liat plak yerr....

So sesape yang belum isi tuh, cepat2 yer....sementara masa masih panjang.....


4 comments:

Anonymous said...

kalau dah kayo tu blh la derma2 sket ye mokcik ;)

Mama2Q said...

heheh...duit tu insyaAllah simpan wat bayar zakat utk thn depan...insyaAllah

Marya Yusof said...

Skrg LHDNM buat refund sgt cepat klau xde masalah, jgn risau mama :)

Marya baca ttg Hydrops Fetalis tu... Takutnye... klau xdetact time nak bersalin mesti sedih klau bb xboleh nak diselamatkan :(

Mama2Q said...

marya

hydrops kebnyakannya memang tak dpt diselamatkan..sebab jantung dia dah gagal berfungsi...dan badan dah dipenuhi air
*
*
tu la tak sabar nak tunggu LHDN refund ni..heheh