Friday, April 6, 2012

Kakak pulak

Bismillah.

Khamis semalam kakak demam. BS call bagitau mama masa dah kul 3 pm lebih.
Malam, panas betul badan kakak walaupun diberi ubat demam. Mama jelumkan dengan air asam jawa. Sedap kepala kakak mama urut2.
Malam tu papa takde, keje malam.
Sepanjang malam kakak merengek2. Mama pun tido2 ayam jadinya. 
Kul 2am lebih dia bangun minta 'air straw' (air vitagen). malangnya takde stok vitagen atau yg seumpamanya di fridge ketika itu.
Last2 dia minta air sejuk dari peti ais..
Kul 4 lebih dia minta 'nenen'...padahal dia dah stop nenen beberapa bulan lepas.

Kul 550 pagi kakak bangun berdiri atas katil dengan terpinga2, cari  "papa , mana papa? "
Huhu kesian anak mama nih, papa mana ada sayang, papa kan gi keje.
Tu lah, bila sesekali anak papa demam.


Eh anak papa ke anak mama kakak ni?
Bila tanya kakak, kakak cakap kakak anak mama, adik anak papa.

Haha..kakak anak mama dan papa la sayang....macam yang kakak selalu cakap::
"mula2 papa sayang mama, pastu mama dapat kakak, pastu mama dapat adik"
Skrip ini kakak selalu ulang2 sekarang ni....

Moga kakak cepat sembuh yer sayang, dan moga2 demam kakak tak berjangkit kepada adik..


3 comments:

mama maman aka yana said...

mungkin musim la skrg.. moga2 anak cepat sembuh ye..

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum mama2q..
La ciannya Qaisara demam yer.. Pastu cari2 papa dia bila bangun tidur..Terharu pula rasa.. Cepat2 sembuh ye Qaisara.. Biar terus ceria dan senangkan hati mama dan papa...

mama2Q, tq yer atas komen di blog Naz..

Mama2Q said...

mama maman, tq..amin

Naz, tq juga..insyaAllah