Saturday, February 26, 2011

Akan berkurangkah bahasa cinta kita?

Semalam, barang yang kami order 3 minggu lepas akhirnya sampai. Itupun selepas papa pergi wat follow up kat tempat jualan dia.

Happy tau papa dapat ni, yerlah...leh urut2 badan anytime, leh urut2 kaki, leh bersenam..target berapa kg nak turun dalam masa sebulan ni agaknye?

best diurut begini selalu kan?

 papa dah tak payah wat reflexology utk mama by hand....


Harap2 juga barang2 ni tak jadi gajah putih, terutama yang ini::




Remember mama pernah ceritakan dulu di entry ini, bahawa salah satu bahasa cinta adalah melalui sentuhan dan khidmat bakti cthnya pelukan, urutan, dan lain2 sentuhan.
                Sesuatu yang bermain di fikiran mama sejak barang2 ini diorder, akan berkurangkah bahasa cinta kami? Akan kalahkah mama? Kurang sedapkah urutan mama berbanding kerusi ini ?
(**ntah hape2 kan, dengan kerusi pun nak cemburu...)

Dan yang paling penting, akan tiada lagikah peluang mama membuat pahala percuma ?
**Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.**

Dan akan ngelatkah papa bila diminta memicit mama? 
"eh takkanlah dah ada kerusi urut abg lagi yang kena urut? ". Papa.
"kerusi urut tak pandai cari urat yg sakit" . Mama.
(**dalam hati: kerusi urut cuma mengurut tanpa ada kasih sayang**)


Jika dulu mama bangun menyusukan baby, papa ikut bangun memicit2 bahu mama agar mama segar dan tidak mengantuk, nampaknya sekarang papa punya alasan untuk tidak turut bangun bersama mama di tengah malam lagi...
huhu *** mode sedih.


Apapun, harap berbaloi-baloi beli benda ni...kalau tak guna, mama jualkan jer balik..kekeke..

(*perkataan berbaloi-baloi itu adalah nahu yang salah , taktau macam mana Celcom leh guna word nih, sama macam kereta Persona, patutnya pesona jer...-kata cekgu BM*)

4 comments:

ernizz said...

a'ah la mama2Q..zaman moden skang wat ade mcm 'menda' yg buat keje kite lg senang...tp makin kurang lak pahala...tepuk dada tanya selera..;-)

FarahNur said...

biula aku boleh test benda2 ni nii.. iskk haritu time aku ada x beli.. huh!

Mama2Q said...

@ ernizz..tu la pasal...sedey...cik abg dah tak suruh piicit2 dia...

@Farahnur...hehe..mai la cni lagi..sebaik sampai depan rumah aku bagi test..aritu tak terfikir kot nak beli..ni tetiba ada org semangat nak kurus..hehe

Anonymous said...

Aku x mampu nak menyediakan semua ni buat isteriku..

Dan isteriku pun x berminat dengan 7 tola emas... (pahala)