Sunday, June 9, 2013

Sang Singa Besar Jahat Johor

Assalamualaikum....
Perkara ini berlaku last week, dan mama hanya sempat berkunjung ke event tersebut pada hari terakhir....
buku masih banyak tapi tak tau nak beli apa....

Niat sebenar nak beli buku-buku untuk qaisara jer, since she is able to read now, so dah takde buku nak di baca di rumah. Nak suruh baca novel mama yang beratus muka surat tu tak kena pulak, tambah2 semuanya novel cintan cintun yang tak sesuei pun untuk kakak. Novel2 tu mama beli kebanyakannya sewaktu di Kuala Kangsar, dok sorang2 dalam banglo besar  yang kerajaan sediakan, kesunyian selalu melanda, so bukulah jadi peneman....nak wat camne masa tu kan sorang2, tunggu papa ajak kawen dari 2004 last-last 2008 baru jodohnya sampai.....lama tau tunggu...nasib baik berbaloi....:)

Haha..melalut la pulak....cerita asal cuma tentang Big Bad Wolf (BBW) Johor.....
Mama actually pertama kali ke BBW, itupun sebab kawan mama yang tiap2 tahun pergi BBW yang bagitau the date of the event.

So inilah hasil tuaian pada hari tersebut....bukan buku kakak saja, papa dan mama pun rembat beberapa buah buku...last2 hampir RM200 duit mama terbang....takpe ...demi anak2 beribu pun mama sanggup....

Ensiklopedia bergambar untuk papa

Ensiklopedia

Bila ntah mama nak baca ni....huhu

Untuk kakak dan adik

Harap2 tahun depan mama berkesempatan ke event ini lagi.....harga memang murah lah compared harga asal...tapi buku bahasa takde...semua English jer....
Takde ke BBW Melayu eh?



3 comments:

Dr Singa said...

bukan sang serigala...?

Mama2Q said...

eh eh...aah la.......hahaha.....terobses dengan akak la ni..baru lepas visit blog Drsinga la sblm post ni....ekeke

Dr Singa said...

Hhahahhaaaaaaaa!!!!
ingatkan mengata kita..
kita Singa Johor!!!