Monday, June 24, 2013

Orang kampung masuk subway

As salam

Siapa tak pernah makan subway?
Papa sila angkat tangan.
Haha....mama pun baru kenal dan pertama kali dengar..nampak nor tuanya mama kan ruralnya mama kan?
Yer lah...subway ni rasanya makanan orang bando jer kot.....

Lagipun tak pernah ada kat kampung mama dolu2 kedai subway ni...kedai hardware banyak la....ihiks....

So sebagai meraikan kepertamakalinya mama ke subway, kita tepek gambar sikit...
Please jangan cakap mama jakun ok....sebab ada lagi sorang Dr chinese yang makan dgn mama hari tu pun sama-sama blurred...hahaha...
Blur sebab seemua nak kena pilih sendiri...last2 kita cakap masukkan jer semua apa yang ada...

Kihkih...mama tau adaa lagi orang yang tak tau kan...especially my silent reader tu...ihiks......so ni mama nak ceta....
Subway ni macam kedai roti/sandwich gitu...kat Pasir Gudang ni baru je buka rasanya, terletak kat Bukit Dahlia, depan Hospital Pakar Pasir Gudang yang baru tu.( branch of Johor Specialist)
Mula2 kena pilih bun jenis apa kita nak, pastu panjang bun yang kita nak, either 6 inch or 12 inch (eh inch ke cm ntah) ..
Pastu pilih la sayur or bahan apa nak letak sebagai inti dalam dia, and then pilih sos....ada macam2 sos kat situ...malu lak nak snap pictures kat situ.......

Pastu time nak bayar dia suh kita pilih cookies kalau nak . And untuk air dia bagi bekas kosong...kita kena amik sendiri air apa kita nak....nak refill pun boleh tapi bayar rm1.
Kalau mama datang sorang-sorang sure terpinga2....hehe....nasib baik datang dengan member2....

RM12  (+ cookies 2 keping dan air )..tapi seriously cookies tu sgt sedap! (tiada dalam pic)


1 comment:

Nur Fauzi Bassar said...

mmm potongan bawang dan sayur mengiurkan...sedap barangkali? hehe