Monday, July 9, 2012

XXL kan kakak punyer!


Dari kecik kakak memang suka pakai Petpet..
(Actually mama yg suka, sebab bagi mama it's the best dari segi penyerapan dan kadar kebocoran.)
Beberapa kali pernah cuba jenama lain, tp mama tetap berkenan dengan Petpet.

Tapi bila tiba kena tukar ke size XXL, mama terpaksa menerima Huggies seadanya, disebabkan Petpet tidak dikeluarkan utk budak gumuks or budak besar sgt....
Lepas Huggies satu pack, try pulak Drypers, in order to find the best diapers selain Petpet.....

Drypers no so bad, boleh tahan...
Tapi hari ni papa balik dengan satu jenama  baru yg mama tak penah dengar..
Tanya papa...jenama murah ker ni, papa cakap lagi mahal ada la...utk 20 pcs jer dah rm30 lebih....
Mungkin senang sikit kakak nak pakai sendiri yang ini, sbb macam seluar...

Actually kakak cuma perlukan diaper time nak poo-poo...sebab hingga kini masih taknak B.O kat toilet....duduk berjam pun takmo kuar....hahaha

Lagi satu, time malam nak masuk tido pun mama pakaikan jugak, (kes mama malas nak bangun trainkan dia kencing kat toilet malam2.....huhu....)

Balik jer rumah ptg td, kakak tgk pampers baru yg papa beli ...terus dia jerit..."mama, kakak ada pampers baru la....."
Haha...excited  tak bertempat tau kakak!
Mama saje jer cakap, taklah itu adik punya la....
Dia jawab balik...kakak punya la ni, kakak punya kan besar, ni ada tulis XXL...

Hahaha...yer la kakak...takleh nak kelentong budak2 skrg ni....
Mama dulu cuma paham konsep S,M, L , XL, dan XXL tu masa dah sekolah menengah agaknya...
Mungkin sbb mama tak pakai pampers kot!!
Org kampung kan...pandai pakai lampin kain jer noks....

Oh yer...motip entry::.....semalam gi timbang berat kakak: 16.3 kg....masih di garisan putih.....
Adik plak at age of 22 months ini cuma 8.5kg....di bawah garisan merah rasanya...
Hai...bila la nak besar ni dik.....







4 comments:

hajiMete said...

adik nak adik kecik sorang lagik tuuu.. ekkkee

sayadankamerasaya said...

penat kan nak toilet train budak budak ni...

Mama2Q said...

huhu hajimete...kalau boleh nak ada la....

Mama2Q said...

kak singa...
tu lah..camner eh nak buat?