Tuesday, July 17, 2012

Orkid Berwajah Kelawar?

As- Salam
Picture lama dalam koleksi mama (2010)
Taman Orkid MIL
Ada byk species sebenarnya...tapi nak tunjuk 2 jenis ni saja



Perhatikan betul2 tengah kelopaknya, ada mcm muka apa2 tak....seram pun ada...hehe
Bunga orkidnya berbentuk macam rama-rama pun ada...bhgn tengahnya berbentuk kelawar kan

p/s: Malas nak google nama saitifiknya...Gadis bunga sila tolong...heheh






12 comments:

Marya Yusof said...

As salam mama,

SubhanALLAH... Cantiknye... cantik tp seram...penuh misteri kan ;))

sayadankamerasaya said...

comel perrr .. yang macam muka kat gambar yang first tu!!!
siap tengah senyum lagi!!

Mama2Q said...

Salam Marya..
hehe...betul tu...alam penuh misteriiiii

Mama2Q said...

Drsinga...
comel, memang ler....tp tgk dekat2 terbayang mcm2 ...huhu

~najwa~ said...

Ada dua biji mata besor kat tgh tu...huu



Psstt...
Kakak nama apa?

Mama2Q said...

heheh...mata tu macam jegil mata kan..

Kakak...dia salah seorang penyumbang anemia di kk najwa tu, baru transfer in ke sana bulan june, kalau rajin tgk post saya kat bawah, yg kami gi bukit bendera tu ada muka dia, pakai tudung coklat tu...heheh...cukup ke klu?

~najwa~ said...

Ehehe. Norliza ahmad. Cikgu dari sarawak. Kelebihan saya...saya selalu hafal nama patient. Especially yg transfer in. Haha.

Memang sah masuk dlm reten anemia, ehhehe. Awaiting DNA analysis husbnd dia.

Mama2Q said...

wow...sgt impress!! dasat tau boleh ingat nama patient....
saya cuma ingat beberapa org yg berproblem jer..
Oh yer..lupa lak...dia memang berproblem kan, that's why boleh lagi ingat....heheh

~najwa~ said...

Kat sini ramai giler anemia. GDM pun berlambak. memang biasanya yg ada problem, akan lebih diingati, ehehe.

gadisBunga™ said...

comel gilerrrrr muka kat tengah2 kelopak tuh!

bab nama tu..okid okid ni kite fail sikit. ngeeee...soweee awak.... ;D

en_me said...

me bukanlah pandai pasal nama bunga orkid ni,

yg atas tu 'Phalaenopsis Leopard Prince',

yg bawah tu 'Pink Phalaenopsis (Moth) Orchids'

mak doc leh refer: http://en.wikipedia.org/wiki/Phalaenopsis

agaknye, wallahualam.. ehhee

Mama2Q said...

hehe..TQ haji me....akhirnya orkid saya menemui namanya....