Monday, December 26, 2011

Papa and mama's reward

Beberapa hari lepas papa dapat reward as pekerja cemerlang. Bukan senang company tu nak bagi, malay dapat 3 org jer, termasuk papa. Actually Mr papa memang org harapan kat company ni..pantang dengar dia nak berhenti kerja, cepat2 company naikkan gaji...hahaha selalu la papa wat taktikss gitu...
Contohnya masa kami baru kawen, dan mama pregnantkan qaisara (bunting pelamin org kata), kebetulan papa pun dinaikkan pangkat dan gaji...Rezeki anak....
            Pastu dia wat ura2 nak berhenti keje, kononnya nak gi keje kat Arab Saudi, siap dah buat visa...tp tak sanggup tinggal mama  and baby dalam perut katanya...tak jadi pegi ....tapi disebabkan ura-ura tu, dia diberi elaun tambahan agar kekal setia pada company.
              Pastu baru ni dia disuruh ke Korea utk update diri sendiri dan ilmu tentang company (companynya baru diambil alih oleh syarikat dari Korea), org lain ikut jer arahan pegi Korea, dia leh selamba jer tolak. Terus syarikat Korea tu ingat papa tak berminat nak stay agaknya, diberi lak reward kali ni. Dapat la RM1K on the spot.

Apa nak buat dengan duit tu? As kenangan dapat reward katanya, kami pegi berjimba2 di Metrojaya....jeling2 kat handphone baru...Actually bajet RM 500 jer...dok risik2 samsung galaxy Y yang rm499 tuh.....
Sampai kat sana, risik punya risik, discuss punya discuss dan pikir punya pikir, papa teringin plak nak sambar Galaxy W , rm999.
Nak amik yang galaxy note atau galaxy S2 tu mahal bebeno la pulak, especially if tak guna pun internet, wat rugi jer beli smartphone kan....
So last2 papa grab the galaxy W tuh....

Tengok papa sambar satu, mama pun teringin satu....apa lagi, kopak jugak duit mama RM999.
Takpelah, nasib baik boss bagi bonus sebulan gaji tahun ni, so dapat la sambar...gantikan handphone mama yang dah beusia 6 tahun tu....

Ni mama punyer, kaler hitam...papa punya kaler putih..amik sama kaler kang tertukar plak...


Kakak sara awal2 lagi sibuk suruh mama download angry birds dan game yang pong pong katanya (game tembak2)..mana belajaar ntah..umah babysitter la agaknya,tengok abg2 main game tembak2...

Pasni memang handphone mama jadi handphone dia jer la....

3 comments:

cik ungu said...

samee!! sameeeee!!!


tapi i punye kaler purple uolsss!

haruslah kann. hahahahaha

Mama2Q said...

oho...samee yer..dah agak..kalau takde kaler ungu, tak beli la handfon tu kan...

FarahNur said...

rm500 - 50 tiap bulan.. 10bulan cukup 500..hahahhaaa