Monday, December 12, 2011

Dah namanya anak dara...

Anak dara mama ni, baru 2 tahun, tp berangan nak jadi org besar dah....agaknya ni sama cam mama dia dolu2 kot..hahaha....

Org bawa handbag, dia pun sibuk bawak handbag, handbag buruk mama dah jadi milik dia...
Mama pakai foundation, dia pun tenyeh juga..aduh...Orang sibuk berbedak, dia pun sama sibuk...
Orang sibuk berlipstick, dia pun sibuk nak pakai "tiptik merah"...
Kalau mama pakai perfume, dia pun sibuk nak wangi2 juga walaupun busuk masam bangun tido gigi pun tak berus lagi...

Bila pakai baju baru, berdiri depan papa dan tanya "cantik tak?"...papa cakap tak cantik...terus merajuk...huhu
Bila mama pakai tudung dia cakap "cewah cewah..cantiknya tudung"...hehe anak mama ni, pandai bodek mama tau...

Mama susukan adik qaid, dia pun sibuk nak susukan "anak" dia...

Yang paling best, bercakap kat henfon mcm yer yer ar jer ada org dilawan bercakapnya, dan cara tutup henfon dengan dagu (flip) tu tiru papa punya style la ...tutup flip dgn dagu...

 Dan yang lebih best lagi....tolong mama tidurkan adik qaid dengan zikir (tapi tepuk perut adik kuat2 sampai adik terjaga balik..huhu)..
Zikir yang kakak suka lagukan:
Subhanallah, walhamdulillah, wa la ila ha illallah, wallahu akbar....
ataupun...
La Ila ha illa Allah, al malikul haqqul mubin, muhammadurasulullah, sodiqul wakdil amin...

Aduh abis lipstick  mama,....
handbag buruk ni kadang2 dibawaknya outing...huhu

tiru gaya mama kot?

main masak2.....cepat la beso, leh betul2 masak nak oii...

tengah sibuk susukan anaknya..hehe



Semua entry dan pictures di atas adalah draf mama sejak bulan April yang lalu, tp tak sempat publish. Since sekarang dah bulan December, dan umur kakak sekarang adalah 2 tahun 10 bulan, mama updatekan sikit lagi pic2 kakak di bawah ni...

Sekarang bangun pagi-pagi, dia akan tanya, mama sayang kakak tak? Kakak cantik tak? Kakak pandai tak? Kakak baik tak? Kakak rajin baca buku tak? Kakak comel tak? Kakak bijak tak? 
Hahaha..off course la sayang....semua jawapan utk di atas mestilah YA!






Tengok lah, bawak handbeg buruk gi bank..huhu..malu mama!


Main masak2 lagi........




        








Tak boleh nak tulis caption plak semua pictures ni, nape ntah.....Pictures tell the story la ye....

2 comments:

gadisBunga said...

kalau maknya pandai bergaya, anak daranya mesti ikut. untung bakal menantu nanti...heheh~

Mama2Q said...

hehe..gB, maknya cuma gaya org kampung ajer...tak pandai sgt , make up tu beli pun tak pernah pakai...gi keje pun tepek bedak jer....anak dara i dapat idea dari sape tah..hihi