Tuesday, February 21, 2012

Terbanglah....bawa cinta padaku....

Wah tajuk tak boleh belah kan.....
Hahaha...saje jer mama nak tunjuk few pictures yang ambik kat Taman Rama-rama hari tu....
Bukan rama2 jer ada kat sini rupanya, tp reptilia juga....tapi hari ni nak tunjuk rama-rama saja....
Tapi kualiti gambar minta maaf la yer..ini bukan DSLR..kamera cikai saja....tgh tunggu hadiah DSLR dari Mr Papa lum dapat2 lagi ni...huhu.....








Oh yer...Taman Rama rama ni kalau nak masuk adult fee- RM8 dan kanak-kanak 3 tahun ke atas RM 5. Umur 3 tahun ke bawah free of charge.
Dalamnya ada reptilia mcm pelbagai jenis ular, scorpion, cicak, iguana, buaya, dan ada few types of birds juga seperti burung emu, merak, parrot dan beberapa jenis yang mama tak kenal.

Lain kali boleh datang lagi, tapi kena tunggu adik pandai bercakap dulu baru best. Macam kakak sekarang dah boleh appreciate apa yg dia nampak dan ekspresikan. InsyaAllah tahun depan leh datang lagi ya papa.....:)

7 comments:

Ladysirna FA said...

cantik juga gambar walau bukan dslr..subhanallah;-)

Ucu Faridah said...

salam mama...
rasanya kali terakhir pegi taman rama2 ni ucu masih dara sunti lagi...

sue zainun said...

cantik gambarnya walau kamera biasa pun..

~najwa~ said...

ni tmn rama-rama kat mana? kat penang mahal tau.

Mama2Q said...

Ladysirna dan Sue Zainon, cangtik yer...TQ hehe...best2...kalau ada dslr lagi cantik agaknya...itupun kalu skill bagus kan...

Mama2Q said...

Ucu Faridah..hoho...dah lama betul tu..skrg mungkin leh bawak dara sunti Ucu plak pegi...:)

Mama2Q said...

Najwa ..ni kat Melaka...Kat penang berapa skrg?