Sunday, February 12, 2012

Sunset at Sebana Cove

Salam...

Sabtu petang, entah apa mimpinya, Mr Papa ajak jalan2...minum petang di Sebana Cove yang terletak di daerah Pengerang, Johor, dekat2 nak sampai ke Desaru. ...
Pada siapa yang tinggal di Kota Tinggi atau sekitar Johor mungkin pernah sampai, dan mungkin juga tak pernah...
Sebab tempatnya agak terpencil....dan jauh ke dalam..tapi bila sampai di sana satu pemandangan indah dapat dinikmati...panoramanya memukau kalbu...(fuhh ayat mama)...tapi harga makanannya ya ampunnn....
Tempat ni sesuai untuk berbulan madu sebenarnya, sebab sangat sunyi, dan agak romantis di kala petang hari.....
Banyak kapal2 dan bot berlabuh di sini...
Jalan masuk ke Sebana ini siap ada signboard suruh kita hati2 sebab ada :-
1) Wild boar melintas
2) Elephant melintas
3) Monkey berkeliaran

Hehe...nasib baik kami tak jumpa apa2...

Resortnya cantik tapi kelihatan sedikit seram, sbb sunyi sangat kot...lupa pulak mama nak amik pic..jom kita tengok pic lain yang sempat mama snap..banyak sebenarnya, tp tak teredit...






Ada kolam untuk mandi manda
Cer teka harga foods ni:( sepinggan mee goreng mamak, kuew teau, segelas teh tarik dan segelas cafe latte.)- 52 hengget ko! nasib baik keluarga kami kecik jer...kalau anak beranak ramai tak makan kot kat sini...(bujet kedekut..hehe)

Enlarge pic kasi nampak harga: nothing is less than RM10




2Q sempat naik buggy
Different views of sunset

Mama paling suka picture ini:-


Indah kan ciptaan Allah? Subhanallah.....

p/s: Papa, minggu depan kita jalan2 lagi tau...mmmuahhh sayang papa!




10 comments:

~najwa~ said...

berjalan-jalan dengan family... memang best ;)


~makan-makan tu, harganya mahal betul ;))

LYAfrina said...

wowwww... nice view..mmg best g tmpat2 camni..menenagkan fikirankan

Mama2Q said...

Najwa...kami the only customer petang tu! Mungkin sbb harga kot...

Mama2Q said...

LYAfrina..cantik kan...fikiran tenang tgk view, tp tak tenang tgk food price..heheh...

MamaAiman said...

saya reply di sini ye, apartment kat ayer keroh tu rm200 hari biasa, hari minggu rm250..die dah naik harga skit dari rm180 :)

Ms Fai said...

tak pernah tau pun tempat ni kak.. cantik sgt2 pemandangannya... nmpknye boleh la ajak hubby ke sana weekend ni. fai mmg suke sgt2 tgk sunset. bgi fai ianya pemandangan yg paling indah dan sungguh menenangkan...subhanallah...

tapi kena bawa bekal la...ya ampun, mahal betul mknan kat sana...

Mama2Q said...

mama aiman, tq for the info tu...insyaAllah nak gi sana la kot

Mama2Q said...

Ms Fai..Fai dok mana? pegi nanri upload picture tau..
Haha..tang bawak bekal tu bagus jugak, kami pun tatau harga camtu sekali punya mahal..tapi dah en hubby nak banjer kita makan jer...

MaryaYusof said...

Subhanallah, mmg cantik tempat ni... Tulah msia byk tmpt2 menarik kan, masih byk yg sy tak kunjungi lg... :)

Mama2Q said...

hehe marya bila nak balik malaysia..jom la jalan2 malaysia