Tuesday, February 7, 2012

Kami di Muzium Nelayan Tanjung Balau

Hari Ahad kami balik kampung Mr Papa...Menziarah orang tua..
Petang, on the way balik singgah di Pantai Tanjung Balau, Qaisara dari pagi lagi asyik menyanyi nak tengok laut..nak tengok pantai....(kekdahnya budak tak pernah mandi laut,kolam atau apa2 yang seiras dengannya)..
Sampai sana tengok2 ada pameran oleh Muzium Nelayan...dari 15 Jan hingga 15 April....
So sape nak pergi silakan yer...ada pameran ikan duyung, peralatan perikanan dan sbgnya.
Ada juga macam pesta di sana..pesta layang2. Ramai betul orang....
Orang jual layang2 pun banyak...Mr Papa macam nak beli, tp last2 tak jadi..nak main kat mano?

Angin pun kuat giler...Bendera merah dinaikkan di sepanjang pantai, tanda bahaya untuk mandi. Tapi nampak ramai jer orang bermandi manda...baby pakai pampers pun mandi!
Kesian Qaisara, dia jer yang tak pernah rasa semua tu...

sebahagian pengunjung pantai..

Ada banyak lagi layang-layang..

Ini budak tido sepanjang petang tu..rugi-rugi...

Kakak takut-takut nak bergambar tepi pantai, padahal jauh lagi dari air...

On the way balik baru dia jaga...huhu

Nanti kami ke sini lagi insyaAllah..nak tunaikan hasrat tertangguh...
(actually belum masuk lagi dalam muzium tu, sebab by the time kami sampai, ia ditutup...)...huhu....

2 comments:

Ms Fai said...

salam perkenalan kak.wah, bestnye jalan2...fai pernah pergi muzium nelayan tanjung balau tu tpi masa tu darjah 6. dh lama sgt, x ingat ape yg ada kt dlm tu. hehe...

Mama2Q said...

salamm fai...wah lamanya, darjah 6...nanti kita gi sama2 yer..hari tu tak sempat masuk pun, so taktau gak apa ada dlm tu