Tuesday, May 8, 2012

Rembulan Kesiangan

As-salam.
Mama tgk ramai yg tayang picture bulan masing2,macam Ila chekgu cheqsue, , gadisbunga
Mama pun kebetulan ternampak bulan pagi ni, nak tayang jugak lah.(tak sedar diri kamera cap itik nak ambik picture bulan, hahah).

Yang sebenarnya picture ni diambil sekitar 7.30am ni, waktu hantar 2Q ke rumah babysitter, kakak cakap, "Mama lukedemun!"...Bila mama pandang ke langit betul la ada bulan. Kakak tanya lagi, "mama, siang2 pun ada bulan yer?"

Since bulan siang ini jarang dapat qaisara nikmati, mama stopkan kereta dan snap pictures2 ni untuk dia dan qaid......

"Duhai bulan kesiangan, biarpun dirimu tak secantik bulan purnama, tapi  selagi namamu bulan, selagi itu dikau unik dalam gayamu tersendiri, kerana tiada dua bulan yang sama buat kami di bumi !"







p/s: Papa bila nak bawa mama ke bulan? Masa bercinta berjanji bulan dan bintang akan dikau gapaikan, hah sekarang buktikan!! -Kekeke.....



4 comments:

gadisBunga said...

saya ni kan kalau nampak bulan masa tgh drive mmg boleh terganggu dibuatnya. mata asyik nak pandang atas saja. adakah saya normal? heheh.

sekarang bulan dah kecik balik. seb baik dpt capture masa bulan besar kan? :D

Mama2Q said...

Gb...bulan besar, ketam byk isi kan :)

Marya Yusof said...

As salam Mama,

Bulan kesiangan, eh baru perasan...rupanya itu yg dimaksudkan... Mmg cantik ciptaan ALLAH yg satu ni... Kalaulah boleh digapai bulan tu pasti En Papa dah ambil atau bawakan mama...hehehe ;))

Mama2Q said...

hehe marya....angan2 tu tak mungkin jd kenyataan kan, tp mungkin ada benda lain setara bulan leh jadi pengganti...iaitu kasih sayang...:)