Sunday, May 6, 2012

Qaid's 1st Exploration

Jom tengok gambar2 Qaid -pertama kali dapat keluar berjalan sendiri di luar rumah, excited sgt, semua benda nak diteroka....


Sekadar utk catatan mama sediri...supaya bila doktor tanya development adik nanti, mama tak lupa. 


1/1/2012- Adik mula bediri pada (Umur sebenar 1yr+3mo plus), Corrected age,CA=1yr)
28/1/2012- Mula melangkah ke hadapan (3 langkah)
Mid of Mac 2012- Mula lebih banyak melangkah .(masa tok & tokwan datang)
Berjalan dengan lebih berani in April 2012. (Umur 1yr+7mo, CA 1yr+ 3mo)


1st explore dunia luar 3/5/12 with papa at night-tp mama sibuk so takde pic.
Actual explorer- 5/5/2012 ( 1yr + 7mo + 4 wk), (CA 1yr+4mo + 2wk)



 
"Kakak, buah keriang ni boleh makan ker"

Oh, luas rupanya dunia ni-if only i knew it before

lepas ni dah ada org tolong mama siram pokok

Kakak pun nak tumpang posing sekaki

Nangis sebab tak boleh keluar pagar...



Alhamdulillah, adik akhirnya boleh berjalan kini, the biggest milestone yang mama nantikan....(dah boleh buat adik baru, kata papa-hihi)

Adik juga dah boleh bercakap few words like mama/papa/kakak (tp non specific lagi), tetek,nenen, dah, nak, bye. So far BYE jer yg specific. Bila org nak bergerak keluar cepat2 dia ckp bye...

ALHAMDULILLAH....
Terima kasih Ya Allah. Anak yang dulunya hanya sebesar telapak tangan, kini membesar dengan sihat...Terima kasih ALLAH.



8 comments:

~najwa~ said...

hahah, comel je pegang getah paip.


sian....tak dpt explore luar dari kwsn rumah ;)

belogkiter said...

Alhamdulillah... comel tengok muka dia nangis.. manja sangat.... Happy family :)

Mama2Q said...

Najwa....kalau dibiarkan sure jauh dia meneroka...tunggu sampai jalan tak jatuh dulu yer..

Mama2Q said...

Belogkiter...dah pandai guna tangisan nak dapatkan sesuatu tau..

LYAfrina said...

ololo//sweetnyer...
smoga dpt melangkah lebih jauh lagi

gadisBunga said...

ha tengok tu Qaid...dia dah nak keluar pagar tu.... :D

LYAfrina said...

ololo..comelnyerr diaaa

Mama2Q said...

LYA, Gb, insyaAllah moga melangkah terus maju ke depan...