Hehe...ni nak tunjuk kat najwa pemangkin orang kedah yang saya janji nak tunjuk hari tu...
Ala-ala budu gak, tp lebih sedap kot....ahaha.
(okey, ada bias di situ...saya bukan org kelantan sebab tu saya kata yang ini lebih sedap)
Taraa..........
p/s: Sesapa nak beli, ada banyak jual kat Pekan Rabu, tapi yang ini mak buat sendiri, laaagi sodappp......
Ala-ala budu gak, tp lebih sedap kot....ahaha.
(okey, ada bias di situ...saya bukan org kelantan sebab tu saya kata yang ini lebih sedap)
Taraa..........
| Ikan PEKASAM.....digoreng dgn cili dan bawang...sedapnya hingga kecur air liur......slurp....(sorry presentation tak menarik) |
p/s: Sesapa nak beli, ada banyak jual kat Pekan Rabu, tapi yang ini mak buat sendiri, laaagi sodappp......
8 comments:
inipun salah satu pemngkin selera saya juga, sebab saya org banjar - makan wadik (ikan pekasam). Tapi pekasam kat belah utara ni saya cuba, ikannya agak hancur sikit bila digoreng.
dalam pantang pun saya makan pekasam dengan nasi panas ;)
pekasam ? i luv it . leh mkn 3pinggan tanpa sedar hahaha
haha..najwa..berani tuuu..makan dalam pantang, takut naik BP jer...
Yang goreng hancur tu mungkin sbb ikannya dah agak lama sikit, tp still sedap kan...:)
Jiejah pun suka eh...hehe boleh ternak badan dgn ikan pekasam la kan
mngaku je lah akak dah tergoreng sampai hangus kan..
presentation tak menarik konon.....
*lari...~
itu bukan hangus la namanya, itu namanya kecoklat-coklatan warnanya, tu ajer...:P
As salam mama2Q,
Pekasam! My Fav. ni! Org kedah mmg suka buat pekasam kan... org n9 suka mkn...hehehe :)
salam marya..wah tak sangka org Peru pun suka makan...dok sana mesti rindu pekasam kan
Post a Comment