Saturday, March 17, 2012

Johor Premium Outlet....melepak saja bolehlah!

Seperti yg mama cakap sebelum ni, petang 14hb 3 tu lepas lunch kat  Puteri Pacific, kami teruskan perjalanan, kali ini ke JPO , atau Johor Premium Outlet.
JPO, terletak di Kulaijaya, Johor...satu-satunya Premium Outlets di Asia Tenggara.
Bagi mereka yang dahagakan barangan berjenama lagi asli serta tulen, silalah berkunjung ke sini, kerana katanya ada diskaun tau.

Tapi honestly, bagi orang kebanyakan macam mama ni, yg gaji seciput (alhamdulillah ada gak seciput kan), yg suaminya bukan jutawan mahupun hartawan, cukuplah mama beli handbag murah kat JUSCO (eh dah jadi AEON kan)..
Nak beli Coach yang regenya RM 1800 tu rasanya tak kot...baik mama belikan buku anak-anak lagi bagus...
Lagipun takde design yang berkenan di hati...

Mama bukan jenis branded punya type..sebab tu selamat duit papa, tak high maintenance punya....:)
Beli tudung pun paling mahal rm30 kot..ahaha....idak le teman pegi ke Ariani or Ariana tu kan....orang berduit banyak atau lakinya duit banyak boleh la....
Beli baju pasar malam pun dah boleh jadi...(macam najwa juga)....hehe...

(Mr Papa tu duit banyak, tp simpan kat mane ntah...huhu) ..oh nak wat gi haji...alhamdulillah...;::)

Berbalik pada JPO, last2 kami masuk satu kedai yg harganya mampu milik sbb dah diskaun, baju rm69 dah jadi RM 9...hahaha..ini je la yg mama borong banyak2...

Ada lagi satu kedai jual sandal dan selipar, pun murah dan mampu milik, malangnya takde saiz utk kaki comel mama ni....

Ada satu kedai jual getah ikat rambut dan cekak rambut macam kat pasar malam tu..(tak ingat jenama apa) harga satu getah rambut adalah dalam lingkungan rm50-70...ha amikaw!!

Lain-lain kedai tu pun cuma mampu lalu lalang kat depan kedai dia jer..pastu masuk belek2 dan cakap time kasih dan keluar...hehe....
Kami pun tak masuk semua kedai sebab takde rasa keperluan di situ...

Pengalaman korang di JPO? Atau belum sampai?....Silalah datang yer...Tapi make sure bawak ongkos banyak2..baru puas hati.....



Sekadar melepak camni je boleh lah..haha

Qaisara berjaya rembat satu baju...harga dalam rm20an





Apapun, cukuplah nanti kalau org tanya dah gi JPO lum, dah boleh cakap DAH! Tak le segan sangat pada org negeri lain yg boleh datang jauh2 nak gi tgk JPO...

 










4 comments:

MaryaYusof said...

As salam mama,

Tertarik dgn entry ni, mmg sibuk org ckp ttg JPO ni... tak kisahlah brg berjenama ke tidak asalkan cantik & selesa...betul x? Brg murah klau kena cara si pemakai pun boleh nampak mahal... :)

Mama2Q said...

hehe betul tu marya! Nanti balik msia sila singgah ya..(tp kat sana pun byk brg berjenama dgn affordable cost kot?)

~najwa~ said...

haihh..bilalah nak sampai johor ni ;)

Mama2Q said...

najwa...mai chek oi mai chek mai....mai masa org lain tak cuti...baru tak sesak...