Tuesday, March 20, 2012

Injection 18 bulan

Semalam -ahad 18.3.2012, mama bawak adik ke klinik utk injection Dtap/HIB/IPV.
Pegi hari cuti senang sikit, takde orang kat klinik, cuma tinggal nurse yg oncall jer..
Alhamdulillah adik nangis kejap jer... u are a strong boy kan dik....
Pas bagi injection, nurse bagi minum ubat demam. sebab mama lupa nak bagi sebelum tu...
Kalau bagi PCM awal2 kurang sikit sakitnya tu..
Balik petang start low grade fever...
Malam pun demam sikit dan muntah kul 5 pagi.
Hari isnin dok dengan babysitter pun muntah lagi sekali.
Balik petang isnin sampai malam ni tgk dah takde demam, alhamdulillah.
Makan nasi ayam dengan kakak pun berselera jer...alhamdulillah....

Development at the age of 18 months ni (corrected age 14 bulan)- adik dah boleh jalan tatih-tatih sambil cakap teteh ...atau cakap yey yey!
Haish..bila nak panggil mama  ni dik?


Oh yer..timbang adik semalam just 7.9kg, masih di bawah graf -3SD, tapi alhamdulillah meningkat naik mengikut grafnya tersendiri...takper dik, chaiyok lagi!

Kakak punya berat 15.2 kg....pun alhamdulillah...
Kakak hari2 minta ayam dengan babysitter..demand tau kakak!

Mama lak:::::>> kul 1 pagi bangun menghapdet blog sambil makan coklat ...setap sangat...nyum nyum......
Apa? makan coklat takut gemuk??? No lah.....mitos jer tu..mama makan coklat malam2 tak gemuk pun......
(hahaha...ayat nak bagi jeles bagi org2 yg kena jaga makan...)

Tup-tup nanti naik gemok gedempol baru padan muka mama ni kan!


***alah malas pulak nak upload gambar adik nangis time kena cucuk semalam.....(mama  sibuk dok amik pic, padahal anak nanges....huhu)***

^^^Dah habis dah injection wajib di government..tinggal lagi mama nak bawak dia ke swasta utk inject utk chicken pox...mungkin hujung bulan ni la insyaAllah....^^^

3 comments:

pensil magik said...

wah rajin nya mama Qaid bangun malam2 update blog hehhe.. kelass gitu ! Qaid dah besar dah.. takpe sowly grow.. yang penting sihat .. kan :)

~najwa~ said...

mentang-mentang dia kurus, heheh...

Mama2Q said...

Pensil magik..betul tu..yg penting sihat insyaAllah



Najwa...hahaha...najwa jeles....haha