Saturday, June 11, 2011

Makhluk mengerikan dalam rumah kami

Kalau korang, korang ngeri tak if binatang ni masuk dalam rumah kita, pastu wat cam rumah sendiri...?
ni pic dr google, bukan jenis ni yg masuk tu...hope tak masuk lagi la...walau apa jenis pun..

Mula2 malam tu qaisara minta barang mainan dia dalam stor, mama bukakan pintu dan suruh dia amik sendiri, pastu dia tutup sendiri pintu stor tu...

Malam tu kul 230 am,mama buka stor utk simpan mainan dia semula, tgk2 ada si 'tali pinggang hitam' tu, dia nampak mama terus dia lari masuk dlm stor, sembunyi celah barang2...
Terus call papa balik dr tempat kejenya, tp papa pun tak berjaya halau wp benda tu dah depan mata...

Esok paginya balik keje papa selongkar stor tp tak jumpa..so malam esoknya mama bawak anak2 naik atas, lepak atas sampai papa balik, baru berani turun....baru makan nasi...

Malam tu waktu semua dah tido, dalam sunyi sepi tu lah, papa yang masih berjaga di luar bilik nampak ekor nya terkial2 nak keluar dari stor....terus pukul dgn buluh yg memang dah cari petang tu....

Alhamdulillah...dah hilang kejap takut mama, tp masih taruma walaupun benda tu kecik jer.....kalau nak ikutkan ini dah kali ke4 si binatang ini tumpang lalu dalam rumah ni..camne nak buat eh?


Syukur sangat bukan qaisara yg nampak...ntah2 memang dah ada dari awal lagi kat situ...
Haish....ngeri tul bila fikir...
Ya Allah jauhkan anak-anakku dari segala bahaya...


4 comments:

~najwa~ said...

aishh..ngeri.
mungkin stor tu kena clearkan.. nanti takut berulang.
kat kampung, saya pernah terserempak dgn tedung hitam ni, kebetulan macam "bertentang mata"...tedung tu kejar tahu, lari mencicit, nasib baik umur pjg lagi ;)

Mama2Q said...

najwa, stor tu mcm bilik jer, ada almari susun barang elok2 dalam tu, tp dia suka sungguh kat situ...tp lupa nak tulis, yg masuk tu kecik la, rasanya jenis bkn tedung hitam ni...harap2 tak masuk lagi...amin

DrSinga said...

tabur belerang keliling stor tu

Anonymous said...

kalo xsilap org tua2 kata bila ular masuk umh jgn bunuh dlm umh kena bunuh kt luar sbb nti kwn2 seangkatanyer akn dtg..wallahualm