Tuesday, June 28, 2011

Bila dikau tersenyum, seluruh dunia juga senyum...

Alhamdulillah...semalam senyumannya kembali....
Happy sangat mama, papa dan kakak...
Itu tandanya Qaid dah sembuh, walau masih ada sedikit batuk...

Cuma satu lagi..dia punya geli belum balik lagi...
Sebelum ni bila digeletek, dia mesti jerit ketawa suka2...sbb geli...
Ni mama tgh tunggu bila nak geli  balik ni...
Geli pun boleh hilang bila sakit , eh?...
.
.
.
.
Mama plak yang sakit ni.....
Bernafas, hembus nafas, batuk....
Adoii sakit tak terkata mama punya  right ribs ni....
Ni tgh sakit, tapi tahan,
Bernafas pun slow2....

Kalau terbatuk, macam nak nangis sakitnya...
Dah seminggu batuk yang teruk, tapi dah makin baik..


Tetiba semalam ribs plak sakit...
Tulang rusuk pun boleh terseliuh kan...
Ke spontaneous pneumothorax???
Hishhh selisih.....nauzubillah..


Tadi gi keje, check org...
Diri sendiri sakit....
Tapi sebab kiter ni dokte..takde sape peduli,
Takde sape nak bagi mc..

Kalau patient dah sah2 kena komplen kalau tak kasi mc if sakit gini.....





4 comments:

AI said...

- Alhamdulillah Qaid dah sembuh...
- tapi sian lak kat mama2q lak yg sakit...moga mama2q cepat sembuh ya...ameennnn...

DrSinga said...

saya suuuka sangat buat chest drain!!!!

Mama2Q said...

Ai...aminn..tq ya atas doanya...

Mama2Q said...

DrSinga....arghhh....!!!!Tidak!!!!!!
Nanti berlubang paru-paruku..huhu