Sunday, June 19, 2011

Belangkas Mahkota!

Salam semua..
Kami baru balik jalan-jalan cari makan at Kota Tinggi...
Sampai KT tadi dah tgh hari, lapor, teringat plak nak makan belangkas yang glamer kat sana..
Kecik dan sederhana jer kedainya, takde hiasan bagai..tapi orang tak putus-putus....
Dek penangan belangkas punya pasal, khabarnya Kembara Mahkota Johor pun pernah singgah sini...
Sebab tu namanya Belangkas Mahkota kot?,,(tul ke info nih).

ni la warungnya, dekat jalan apa eh (lupa nak dapaatkan info tadi), tapi rasanya kat main road Kota Tinggi

Nilah rupa belangkas yang dah siap dimasak..yg dimakan adalah telurnya tu....isinya plak ala rasa ketam gitu...

tamat sesi menjamah belangkas yg pedas..fuh..berjejer air mata....

muka budak baru bgn tido dan tak puas hati takleh makan belangkas...(sbb pedas)..lauk lain pun sume pedas..so berlapar la kejap kakak....



ni lagi satu muka tak puas hati, mama khusyuk mkn belangkas sampai tak ingat nak kasi adik makan...haha...

6 comments:

~najwa~ said...

byk kali tgk orang citer pasal belangkas, tp tak pernah makan lerr..

AI said...

- huhu...sian bebudak xleh makan...pedas sgt kah lauk belangkas tu? sedap ke? x pernah makan...

FarahNur said...

mkn belangkas? nnt jd mcm belangkas.. hakhakk

Mama2Q said...

najwa..meh ler cni....leh kita makan

AI- pedas sgt sampai papa dia makan nasi tak abis..mama plak berjurai air mata..tp nak makan habis gak..hahaha

Farahnur..memeang dah mcm belangkas pun

Rozita said...

tgh jalan2 cari cerita pasal restoren belangkas ni.. mahal tak harga dia?

Mama2Q said...

hi rozita..tak ingat dah berapa harga dia, tapi tak mahal sgt la...affordable utk org kebanyakan cam saya....utk tengku mahkota johor je kot mahal...hehehe...nanti saya tnya husband berapa harga dia dan update lagi ye...