Saturday, February 2, 2013

Cerita tentang Birthday Girl yang demam

As salam
Kakak dilahirkan pada 30.01.2008 pukul 2.30 pagi.
Dan malam 30.01.2013 yang lalu, lebih kurang pukul 2.30-3-00 papa kejutkan mama kerana tetiba kakak diserang demam setelah mengalami batuk pada siangnya.
Mama bangun, bagi PCM, dan Alhamdulillah demam kakak berkurangan pada siangnya.

Oleh kerana mama memang bercuti pada 30/1/13 tu disebabkan babysitter adik qaid yang memohon cuti, so kakak pun mama cutikan sekali dari tadikanya.

Menjelang siang, melihatkan kakak dah semakin sihat, kita keluar ke taman , saje ajak kakak potong kek kat luar. Biar dia happy sikit walaupun takde sambutan besar besaran. Plan asal mama nak bawak kakak dan adik swimming dan lepak2 satu hari ni, tp memandangkan kesihatan yang kurang mengizinkan, terpaksalah plan asal kita kansel.

Takperlah, bawak jalan2 kat taman sambil potong kek ni pun dah cukup buat kakak happy. Bagi makbapaknya mungkin rasa benda ni biasa jer, tp bagi seorang budak, ianya satu experience baru, dan it makes them so happy. Bukankah Rasul sendiri menganjurkan kita agar membahagiakan anak perempuan? Eh tazkirah plak...













Jangan tak tau, nenek pun pandai amik picture tau!

Dan sebelah petangnya, mama ajak papa belikan kakak something....it's not a big thing, tp sekali lagi, saja nak bagi kakak happy, lagipun benda ni kakak perlukan semenjak dua menjak dah masuk sekolah ni, dah ada homework kena buat... Daripada asyik meniarap sana sini buat homework...so mama belikan kakak ini:
{Mode: Tengah tunggu Papa hadiahkan segenggam emas ni, bila nak dapat nih...:)}


Semakin bersemangat kakak buat homework, dan semakin bersemangat ke sekolah!


4 comments:

FarahNur said...

hepi besday qaisara.. moga menjadi anak yang solehah.. belajar rajin2 yer... meja baru tu, jgn nnt adik qaid buat tempat dia panjat2 udah lerrr...hahaha

ANAK MAMA SAYANG said...

Seronok qaisara...

mama ila said...

heppy birthday kakak.. =) salam kenal..mama ila follow sini

LiYa HaNiF :: said...

jelas terpancar keseronokkan kat muka qaisara