Wednesday, February 6, 2013

Qaid's progress in ward - Day3

As salam semua

After 2 days being treated with Antibiotics (Unasyn and Zythromax), finally his fever comes down.
Still coughing on and off, still on 6 hourly nebulization.
Last night he vomit..vomitted out the phlegm and feels better after that.
Well done qaid!
And today morning, he finally had his bowel opening (BO), after 5 days tak berak!
Camne nak BO kalau takde makan satu habuk pun. Till today morning, he only took milk, and still refuse his normal diet.

Mama dah 3 hari bercuti....rasa mcm dok hotel pun adoo...hahaha...relaax jer dok cni....dok ngadap laptop konon nak buat HRMIS yang tak siap2 ni, tp line kat sini tak bagus la pulak. Ada lagi 40 orang yang belum diberi markah...Hadoiii...camne ni?

Tentang Regency, yang bagusnya kat sini lebih privacy berbanding Hosp Penawar sebelum ni. Kat sini satu room ada 2 orang jer, itupun pesakit sebelah qaid ni datang pagi, balik petang, esok pagi datang lagi....so malam2 tinggal mama dan qaid jer kat sini....boleh la buat macam ini tempat ana yang empunya...hahaha...Siap ada tv sorang satu, ada locker berkunci mcm kat hotel2 tu...tp mama malas nak guna, takde bawak valuables sangat pun....

Actually kalau nak lebih privacy, boleh duduk 1 patient/room, tp tak sure company papa kasi tak guna bilik tu...Tp bagi mama ini pun dah cukup ok... :)

Actually mula2 kami ke Penawar, tp memandangkan tiada lagi Paediatrician di sana (Paed yang jaga Qaid dulu dah berpindah tak tau ke mana, so lastly kami ke sini. Mana2pun ok, asalkan anak mama sihat...insyaAllah...


Physiotherapist is doing lung physio on qaid.



Tertido kepenatan most of the time

Moga cepat sembuh nak!

5 comments:

zouldahan said...

Siapa Paediatrician kat sana ya?

Aziela said...

Well done Qaid.

Mama2Q said...

Dr Zoul..
ada 2 paeds kat sini, sorang lelaki, nama Dr Chang (paed cardio), dan Dr Kate (paed neurologist)...
Paed yang biasa jaga Qaid kat Penawar dah takde, that's why kami ke sini.

Mama2Q said...

Pn aziela...TQ!

aTieYusof Family said...

semoga cepat sembuh ya..
tak boleh tgk kanak2 yg sakit..sedih je rasa :(