Tuesday, December 25, 2012

Nasi kerabu basi

As salam.
Hari ni mama 'lepak' sangat di rumah. Lepak bg org johor bukan bersenang2 di shoping kompleks mcm mama faham sblm ni,tp bermaksud keletihan yg bersangatan.

Apa taknya,dah 12x ulang alik ke toilet,gara2 diarrhoea yg menyerang. Semuanya akibat nasi kerabu pasar mlm yg mama beli mlm td. Rasanya bkn nasinya yg basi,tp lauk hati lembu tu. Masa mula makan dah rasa lain mcm,lembut dan lembik semcm,tidak kenyal spt biasa, tp x sure. Mama makan 2,3 suap je,terus mama buang nasi tu sbb x sedap hati dan x sedap di tekak.

Hasilnya hari ni,melepak lah mama keletihan.

Erm,buat semua peniaga makanan out there, tak kira restoran atau pasar malam,meniagalah dgn penuh ikhlas,dan kebersihan paling utama. Kalau lauk 2,3 hari lepas pun masih dijual tanpa rasa bersalah,mana nak dtg keberkatan dr rezeki yg anda peroleh? Dah tu berani plak jual lauk basi tu mahal-mahal!

-sekadar ingatan. Kalau mama nak g report pjbt kesihatan,senang sgt.

posted from Bloggeroid

4 comments:

Mixed-family in da house.... said...

alahai mama, semoga cepat sembuh yer....

Dr Singa said...

immodium ado??

:)

Mama2Q said...

dinie....alhamdulillah dah baik today...

Mama2Q said...

kak izat,kebetulan tak simpan lak kat rumah semlm...huhu...tp alhamdulillah self remitting...mungkin saya makan tak byk sngt, tp 24 jam la jugak nak baik tu...