Wednesday, September 21, 2011

Wednesday Town, Bukan Wordless Wednesday!

Salam..
Hai..hai..semua....
Hihi..best tak tajuk atas tu...korang pernah dengar tak Wednesday Town...ala ..yang femes amos kat negeri Kedah tu....
Tak pernah dengar?
Haha...kalau Pekan Rabu, pernah dengar?
Pekan Rabu ni terletak di bandaraya Alor Setar...dan salah satu tempat wajib dikunjungi jika anda berkunjung ke negeri Kedah.

Kat sini ada jual macam2...
Ada pakaian, especially baju tradisional lelaki dan wanita..

Ada tudung berfesyen2...kalah Butik Ariani Ariana tau...
Ada pelbagai jenis kueh mueh, terutama kueh tradisional.
Ada ikan pekasam , ikan kering.
Ada ubat2 dan pelbagai kosmetik especially tradisional.
Ada barang2 besi seperti parang, pisau ,lesung batu dan tak lupa batu tungku untuk orang bersalin.
Ada juga barang2 untuk kerja kawen seperti bunga telur dan segala macam keperluan org nak kawen..


Ahh ceta banyak pun tak guna, korang pegi tengok sendiri la kat Kedah Negeri Jelapang Padi tu...
Tapi sebelum tu so sorry sbb banyak pictures yg blurr..sebabnya mama ambik pic sambil berjalan..nak berdiri tegak amik gambar rasa cam malu la pulak, nanti org ingat pelancong dari mana ni...padahal org Kedah jer pun..hahaha...




Atas:Barang hantaran dan bunga telur..Bawah: Parang dan pelbagai senjata

Atas: Deretan minyak atar ..... Bawah: Pelbagai barang dari besi/periuk

Atas: Tudung pelbagai warna..Bawah: Tudung juga....tudung saji....hehe


Atas: Ikan kering...Bawah: Ikan Pekasam



Pendek kata, semua ada di sini...Jadi jangan lupa berkunjung ke sini sekiranya anda ke Negeri Kedah...besh...


Akhir kata...



3 comments:

Deena Yasmin said...

1st time deena sampai bandar alor star waktu ulang alik gi hospital bayihah dulu... insyaallah klu sampai lagi nak ajak hubby gi pekan rabu la:)

Mama2Q said...

deena, pegi la, best....sure byk yg deena nak borong nanti...:)

Anonymous said...

Rindu Kedah :((

Mama, tolong promote & like baby ni..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=220977417958818&set=a.220975687958991.55662.122809347775626&type=1