Saturday, September 10, 2011

Qaid at 1 year old

Just sedikit update tentang Qaid's milestone at 1 year old ini..
  • Able to sit with support- kalau dalam besen mandi dia mama dah boleh lepaskan tgn , dia dah boleh pegang besen dan duduk tegak
  • Belum boleh duduk without support -baru tgh nak belajar2 duduk sendiri..
  • Tengah belajar nak panjat2 juga..berpaut pada katil, atau kusyen tinggi tu untuk cuba duduk...(Gaya macam teringin sgt2 dah nak berdiri, cuma badannya masih kecil dan tidak stabil)
  • Able to vocalising -tetete...wawa...adada...
  • Sangat suka senyum dan ketawa...
  • Able to transfer object from hand to mouth dan from hand to another hand
  • Dah pandai merajuk juga
  • Lagi....mama update lagi nanti ye...
  • Berat- mungkin dalam 6 kg (next week kita timbang yer)
  • Oh yer- belum amik vaccination untuk umur setahun (MMR) ...next week juga lah..insyaAllah...


 
Cubaan nak belajar duduk...dah dua kali terbalik...huhu....

Cubaan memanjat kusyen...

Mama beli ni jer as his 1st present, tp kakak yg dapat dulu..Qaid geramm jerr tengok...

Qaid's 1st cheese cake, lupa lak nak buka plastik keliling dia....excited amik pic..haha
Akhirnya aku dapat gak main ...





















                     
Masih terpaksa share susu mama dengan kakak (nasib baik sekali sekala jer..)        




4 comments:

AI said...

- wahhhh...dua2 sekali menyusu kat mama yer...

AI said...

Mama2q...

nk wat header tu camni...

- dashboard
- design
- header > edit
- klik edit
- image > masukkan gambar
- save
- preview blog

dah siap...harap2 berjaya...selamat mencube...


header mama2q lagi canggih, yg camni kite x reti buat..hehe

Mama2Q said...

AI- tandem nursing....kakak pun rasa cam baby lagi bila dapat nyusu dgn mama..

Thank u for the tutorial yer..saya try wat nanti...header saya yg dok ada tu memang dr asl template ni dah ada

ida shaklee said...

mengamalkan sharing is loving ni. hehe.