Tuesday, August 23, 2011

Jasadku tertinggal di sini....


Lagi 7 hari saja dah nak raya.....
Tak sabarnya nak balik kampung....insyaAllah...
Pegi keje hati dah tinggal separuh....
Jasad saja di sini...roh dah entah ke mana2....
Dah terbayang2 seronoknya berkereta selama 12 jam...
Only us....Mama, Papa, Qaisara n Qaid.....
Dah terbayang2  ketupat mak di kampung....
Dah terimagine macam mana rupa rumah baru kat kampung....
Dah buat satu list panjang barang nak dibawa pulang...
Takut2 sangat terlupa barang penting, boleh spoil mood dibuatnya...
Tapi sebelum balik...banyak lagi kerje...
Esok Selasa...kena ngadap org2 JKN dulu...hadoi....buhsan...
Pastu Rabu bawak adik Qaid jumpa dokte mata kat HSA...
Kuih raya lom pegi borong lagi nih..
Nak pegi tadi adik lak demam....cian anak mama ni...
Please jgn demam lagi sayang..kita nak balik kampung ni...
Barang satu hapa pun tak pack lagi nih...

"Balik kampung...hohoho..balik kampung..."
Qaisara pun dah start nyanyi2 lagu Sudirman tuh...

Kampung Lebai Saman...tunggu kepulangan kami, insyaAllah...


4 comments:

~najwa~ said...

selamat bercuti, selamat balik kampung...


SELAMAT HARI RAYA!!!!

AI said...

- seronok nye nk balik kg kan...kg lebai saman tu kat mane mama2q?

Mama2Q said...

TQ Najwa...selamat hari raya juge!!!

Mama2Q said...

AI, KLS tu kat negeri kedah..remote area...:)