Sunday, June 17, 2012

Entry tertunggak 2 minggu

As salam semua....
waa.....rindunya kat semua kawan2.....
dah lama benar rasanya blog ini terbiar...
dan dah lama rasanya tak dapat menjenguk blog kengkawan....
bukan sengaja nak biar , ok!
minggu sebelum itu 2-6hb kami balik kampung...dan di kampung, lie internet tak berapa cantik, lagipun bizi kat kg tu...so blog ni memang terbiar sepi....
minggu selepas itu broadband mama tetiba buat hal.....
sementara nak dapat pegi cari pengganti tu memakan masa seminggu la jugak....
dan finally semalam Mr Papa berjaya menyelesaikan masalah..Tq Laling!

Okey...disebabkan dah terlalu lama sgt tak berupdate kita wat ringkas2 jer la ye....
pictures ada beribu2 keping, tp malas nak pulish byk2..hehe..

Hari sabtu tu kul 10.30 am kami bertolak dari Johor..(bertolak lewat sebab papa baru balik kerja malam, balik tido sekejap dalam sejam baru start gerak)...
On the way singgah di Air hitam , papa betulkan alignment kereta sebab tak sedap dibawa...so kat situ lebih kurang 1 jam lebih...
Kul 12 malam alhamdulillah selamat sampai ke kampung.
Esok paginya ke rumah ibu saudara mama, sempena perkahwinan sepupu mama...
Dan 2 hari selepas itu bertolak ke Pulau Pinang...
Ke bukit Bendera, ke taman bunga...
Hari Rabu, berjalan2 ke pekan Alor Setar....Balik tu singgah rumah nenek mama atau moyang qaisara...yang sudah sangat tua....nanti mama letak pic dia ya.... 
Hari khamis  10.30 pagi bertolak balik ke Johor...
Seperti biasa, kalau on the way balik Johor mesti singgah makan Sate Hj Samuri di Sg Buluh...
Dan finally alhamdulillah kul 10.30 malam selamat tiba semula ke bumi Johor.....
Jom layan pictures......
*
*
*
*
*
*
*
Argghhh...tension lagi!
 *
*
*
Berjam2 nak upload photo sekeping pun payah ni kenapa ?
Ok lah..nak tido dulu, len kali sambung cerita lagi...
Lain kali kita upload picca ja ya.....insyaAllah....
*
*






1 comment:

KakiJalan said...

sate hj samuri dah tak berapa ummph dah