Monday, June 25, 2012

Bagaikan Pokok Tidak Berbuah.....

Al Ilmu Bila Amalin Kassyajari Bila Samarin.....
Maksudnya :-
Ilmu tanpa amal seperti pohon yang tiada berbuah....


Ini je mampu terhasil di tangan jurukamera amatur nih
Selepas hampir 2 minggu dok mark pokok berhampiran rumah ni, akhirnya hari ni berjaya
Exercise di pagi hari

Mama paling suka this pic!
Meh kita interprem banyak2 :P

Nasib baik mama bawak model cilik ni...

Add caption
Semua pic di atas adalah Lumix GX1W.. takken at730am....mode AI la....lum pandai nak setting sendirik lagi...kena tunggu si Gadis Bunga pindah Jb dulu baru leh pandai kot..

INi PULA PICTUREs with digitalCanon
Taken at 530pm.



15 comments:

Marya Yusof said...

As salam mama,

Bg Marya kalau nak amik gambar guna kamera cap ayam pun tak pe yg penting maksudnye difahami & smp pd yg melihat! :))

Seronok tgk semua pics tu... Pokok tu unik sgt! Pokok ape tu ye... Dah mati ke pokok tu? Kuasa ALLAH... Masya'ALLAH :))

hajiMete said...

jalan durian 3 tuuu.. ehhhee

gadisBunga™ said...

akak, sila lah bawak saya pegi kat tempat pokok tu nanti. saya dah berkenannnn!

Mama2Q said...

salam marya..saya taktau pokok apa, dan tatau dah mati lum,tp itu jer yg tinggal...

Mama2Q said...

Haji mete....aah durian 3...:) terlupa plak nak padam nama jalan..heheh

Mama2Q said...

GB, saya dah agak Gb mesti berkenan punya...Nak shoot kat sini kena lah datang rumah saya...tp kena cepat la...harap2 pokok tu lum tumbang atau ditumbangkan sblm Gb sampai....hihi...

Naz / Nadz COSK said...

Wah..model cilik mama dah besarlah nampaknya... So sweet bila dia senyum.. Pandai bergambar.

hajiMete said...

Gb, nntila kalo me senang me terjah pokok tuu, sambil nk tengok wat hepen to dinosaur T-Rex pulakk.. ahaks

Mama2Q said...

Naz...sweet ke, mcm mama dia la...ihiks... TQ :)

Mama2Q said...

HajiMete ...silalah dtg....pokok itu di tgn profesional pastinya akan lebih cantik...tak sabo nak tgk ni...

hajiMete said...

fuyohh .. punyelah susah makk nk cari pokok nii.. dalam pagar ade pakguard lagikk.. ihiksss

Mama2Q said...

hohooo ni mesti datang semalam kan? ala, pak guard tu cuma hiasan semata2...ihiks..

gadisBunga said...

jap jap. dinosaur T rex tu kat mana pulak en me?

Mama2Q said...

tu la...saya pun dok telek gak, mananya T-Rex tu

hajiMete said...

tu lah jugak, kemaren x sempat.. tuk mamaQ tu, me dh penah pegi tahun lepas yee ..

http://unblogging.me/2011/07/17/no-more-dinosaur/