Friday, November 18, 2011

Qaisara's 1st Dental Visit

Salam...
Hari ni kul 6.30am kakak dah bangun, mandi, pakai baju cantik2, dengan penuh bersemangat...---nak gi jumpa dokte gigi. Dah beberapa minggu asyik dok sebut nak jumpa doktor gigi, so hari ni mama amik cuti khas untuk bawa kakak ke dentist. Bukan sebab gigi rosak or sakit, tp sajer nak biasakan kakak jumpa dokte gigi, so nanti takde lah kakak takut....(taknak jadi mcm papa, nak jumpa dokte gigi pun takut...huhu...).....Lagipun sejak kakak tumbuh gigi pertamanya pada usia 6 bulan, baru sekarang mama bawak kakak jumpa dentist.

Dalam keta, mama snap waktu traffic light merah...semangat membara tau nak jumpa dokter gigi......
Bilik khas untuk kanak-kanak

Sabar menunggu giliran (gi kul 8, dah ramai org, mama  tak amik nombor giliran pun, tp sara jadi org pertama dapat masuk ...hihi)  


Sebaik pintu dibuka, dan nama kakak dipanggil oleh seorang misi yang berpakaian seperti di bawah, serta bermask---kakak dah terkejut badak dan cuak....tp masuk jugak dlm bilik....

Mula-mula ok lagi....tp sebaik saja berbaring di coach itu....uwaaaaa.........kakak nanges.....huhu......habis terbang semangat tadi....terkejut sgt kot....




Nanges beria....

Nurse check gigi kakak dan cakap gigi cantik....so far takde yang rosak....

Ber Air mata....

takut mama hilang ker atau nak mama baring sama2....
Dan tak sampai seminit pun proses check nya, akhirnya selesai...nak cek lama2 pun kakak dah hilang semangat....

Oleh kerana hari ni mama cuti...apa kata kita teruskan dengan berjimba2.....haha....
Adik dah kakak tinggalkan dengan baby sitter dan dia dengan senang hatinya melepak2 dengan mama.....sempat naik ini....:



Puas hati hari ni, mama bawak jalan2, main mainan ini....

Mama tanya penat tak...dia ckp tak lah....semangat berjalan2....bukan senang dapat peluang gini yer kakak.           





Puas meronda kompleks beli belah tu, akhirnya mama belikan kakak sesuatu yang jadi idaman dia sejak 2-3 hari ni.... nak beli yang mahal2 rasa cam rugi jer kalau tak main, lagipun ini jer yang ada kat sini...so rembat je apa yang ada ni....

sejak jumpa mcm2 anak patung kat youtube, dia termimpi2 nak ada anak patung gak....tp takde lah sampai kena suap makan, suap susu dan tukar pampers mcm yang dia selalu tgk kat youtube tu...

Dan mama belikan kakak ini juga...moga2 anak mama rajin solat....jadi anak solehah...insyaAllah...


tuan punya telekung ni kepenatan , so takleh nak jadi model pakai ni...
Dah penat berjalan2 last2 kul 12 baru kami sampai umah....sebaik saja sampai depan pintu umah, kakak dah terlelap dalam keta...huhu..pena sangat la tu layan mama jalan2........



tidur dalam kepuasan kot.....puas hati dapat jumpa dokter gigi dan puas hati dpt anak patung.....






1 comment:

Ladysirna said...

wah, kakak so strong ya, berani juga walau ada airmata..good girl..