Sunday, November 13, 2011

Maafkan kecuaian mama, Qaid!

Semalam berlaku insiden yang buat mama panik seketika...

Lebih kurang 8 mlm, mama tinggalkan sekejap adik Qaid kat dlm play yard dia tu, uruskan kakak di toilet....tak sangka plak adik akan terjun dari sofa tu ke bawah...huhu....gedebuk mama dengar dari toilet sana disusuli dengan tangisan yang kuat....

Ya Allah anak aku....berlari mama dari toilet ke tempat adik jatuh....meraung2 dia menangis kesakitan....Benjol dan biru dahi adik qaid....punyalah menangis, ditambah lagi bila mama letakkan ais kat benjol tu lagilah dia nangis kuat....lama jugak...kesian sgt anak mama nih.....tak pasal2 benjol dahinya, serta berbekas akibat kesan tikar tempat dia jatuh.

Mama minta maaf sayang....kerana kecuaian mama kamu sakit.....


Mama harap sgt tiada sebarang kesan jangka panjang utk adik qaid....hari ni pun dok observe takut2 dia muntah, alhamdulillah nampaknya insyaAllah ok.... dan nampak dia aktif serta ceria macam biasa...Alhamdulillah.

Oh yer..update lain..gigi adik dah ada 6 batang, kejap je dah penuh mulutnya....


muka masam je pas jatuh....tengok la benjolnya tu...
nape ntah pic ni senget gini, tak reti mama betulkan....



sengeh tunjuk gigi plak..4 atas, 2 bawah

Dari sofa flat hitam kat blkg Qaid tu lah dia jatuh, tp ke arah yg takde tilam...ni pas dah ok sikit....








3 comments:

~najwa~ said...

kesiannya Qaid...
nasib baik ok kan..

mesti mama dia berdebar gila...

ernizz said...

anak jatuh sbb mak cuai tu la yg paling kite nak elak kan...n klu jd tu mmg rase menyesal sgt...tp ade kwn sy ckp takpe,anak2 kecik ni ade malaikat jg..isnyaAllah selamat....;-)

Mama2Q said...

najwa..tu la berdebar sgt mula2....
ernizz... nyesal sbb tak jaga betul2 kan...alhamdulillah selamat....budak tgh lasak kan...