Sunday, October 2, 2011

Hadiah kerana menyusukan anak?

Jumaat, 30hb September, tempat keje mama buat majlis hari raya..
(haha...syawal dah habis pun sibuk beraya lagi?)
Sambil2 tu buat majlis penyampaian hadiah kepada mereka yang akan bersara, yg akan naik haji, yang baru kawen, dan last but not least, buat ibu2 yang berjaya menyusukan anak secara exclusive..

Dah tentulah mama orang pertama dipanggil ambik hadiah...
Hadiahnya tidaklah sebesar mana...tapi penghargaan itu di'terharu' kan sungguh oleh mama....
Mama susukan adik bukan kerana penghargaan...
Tapi kerana tanggungjawab...dan kasih sayang...

Benarlah rezeki setiap anak itu berbeza...
Untuk Kakak...exclusive breastfeeding selama 2 bulan, pastu campur formula...
Tapi sampai sekarang masih lagi mahu menyusu...(cuma mama yg dah tak kasi sejak ramadhan lalu sbb mcm tak cukup utuk adik)
Untuk Adik...mama berjaya susukan adik secara ekslusif sehingga sekarang umurnya sudah 1 tahun..alhamdulillah...
Cumanya sekarang ini stok susu utk adik semakin hampir habis...
Mama pulak macam dah semakin malas nak bangun perah malam2 buat stok ni...
Kat tempat keje, dapat perah 2 kali saja, dulu 3 atau 4 kali..sbb tu stok semakin habis...
Hurmm...
Mungkin minggu depan dah kena start formula juga...Sedih.. :(


Ini jer lah hadiahnya...

3 comments:

~najwa~ said...

tahniah utk mama yg sgt penuh kasih syg ;))



~saya masih mengumpul lagi, harap2nya cukuplah, dapat fully BF 6 bulan pun dah bersyukur sgt...

Mama2Q said...

insyaAllah sempat najwa...masa awal2 ni kan susu tgh byk giler...buat stok byk2 tau...

Ms Fai Ayie said...

fai tengah kumplul ilmu tentang penyusuan.hope kak nana sudi berkongsi...hehe...

Suplemen terbaik sepanjang penyusuan susu ibu