Thursday, April 14, 2011

Anak papa itu semakin mengada2 tapi mama suka!!

Salam semua..
Heheh..ini cerita tentang papa's beloved daughter.."Permaisuri Yang Bijaksana" itu..
Sekarang ini sangat manja dan makin manja, kadang2 mengada2 jadinya..

Mama nak pegi keje, tinggalkan dia dengan babysitter, dia akan salam mama dan cium pipi mama, kadang2 peluk mama....Okeh..ini mama suka....
Papa nak pegi keje, pun sama juga, cuma sedikit tambahan..ada drama meraung2 tak hengat..nak ikut papa pegi work....last2 papa kena bawa naik keta satu round, baru ok..Kalau tak sempat, memang meraung2 tak makan pujuk la jawabnya..
Kalau BO (Bowel opening = be*ak), selalunya mama yang cuci..sbb kata papa, anak pompuan biarlah mama yang cuci, papa tokleh...huhu... ini mama tak suka...
Tapi sekarang, kalau BO, menangis2 nak papa yang cucikan...hahaha...ini mama sangat suka!
Semalam papa dah siap2 nak keluar pegi keje, tetiba dia cakap: "kakak be*ak".... papa cakap nanti mama cuci, papa dah lambat...tp dia meraung2 nak papa juge....terpaksa lah papa yang wat keroje tu...hahaha...sangat2 suka.. I loikee la kakak.....

Kalau mama yang marah, cubit atau tampar sekalipun, dia wat derk jer...
Kalau papa yang marah, baru jeling sikit, dah berjurai2 air mata, last2 papa kena peluk, pujuk balik..huhu...ini sama macam mama, ok...

Hurm...kakak, kakak, macam2 perangai sekarang, kadang2 nak marah, kdg2 nak tergelak..apapun, kakaklah buah hati dan cinta pertama mama....moga anak2 mama jadi anak soleh....amin....


Nangis kat tingkap tgk papa g keje..


rambut dah tutup mata, tak sempat nak gi saloon, heheh

7 comments:

Mama Q said...

Seronok klu anak manja ngan papa...kurang skit keje mama..hehehehe (ngelat)

Mama2Q said...

hehe tu la pasal, best tu

Naz said...

Assallamualaikum.
Hahaha... Syok baca citer Damia(betul kan?)Mmg syok kalau bab basuh mambasuh lepas 'tut' ni, anak siap pandai pilih sape yg kena basuh 'tut' dia.. Anak pompuan Naz pun pernah mcm tu dlm usia mcm Damia.. Best giler time tu kalau dia request ayahnya..

Naz said...

Assallamualaikum..
Datang lg..hehehe... Qaisara yer panggil anak yg sulung tu.. Sedih laaa baca citer 'Aku ibu yang cengeng?' tu.. Kita pun prnh mgalami peristiwa cam tu cuma bb xlah nangis tanpa sbb dan x lama. Cuma x leh buat kerja lain sbb kena duduk jer dgn dier.. Mmg x smpt masak.. Time tu rasa cam useless mom pun ada gak.. Cian anak yg lbh tua kan..

Mama2Q said...

betul la naz,kesian sgt dgn anak yg tua, lgpun dulu diakan buah hati nan seorang, bila terkenang masa2 kami cuma berdua, memang menitis air mata, sbb time dulu2 tak pernah marah dia, skrg bukan kata marah, cubit pun dah selalu kena..sedih ...sbb tu cuba kontrol diri agar tak selalu marah dia...aa'h panggil dia qaisara..kdg2 jer nur damia...

mamaqaireen said...

hahahaha..sgt comel,tp bab papa yg kena basuh Be ak tu mesti mama suka sgt kan.kekeke....

Mama2Q said...

yer betul..sgt suka...harap2 pasni selalu la dia request papanya..kikiki