Thursday, November 18, 2010

Kereta Mama..ohh!!!

Kisah sedih ni berlaku pada 2hb nov yang lalu,iaitu selepas mama, qaisara and achik melawat qaid kat hospital, kami singgah Jusco Permas Jaya, saje jalan2, nak cari kasut utk achik...and the story begin...

Masuk jer area jusco tu, biasalah, nak cari parking, mama berhenti sambil meninjau2 parking..kat depan mama ada sorang chinese lady yang masuk menyongsang arus (tak nampak anak panah ke sengaja masuk buta tuli jer sbb nak rebut parking?)..so kereta mama berhadapan dengan kereta chinese tu, dan di belakang mama adalah deretan kereta yang juga nak masuk ke laluan tu...Tiba2 sebuah avanza yang betul2 berada di parking lot depan mama ni nak keluar...sempat mama nampak dia punya lampu reverse...the thing is::::: mama tak boleh nak ke depan, sbb kat depan ada kereta chinese yang salah arus tu... dan mama juga tak boleh ke blkg, sbb byk kereta beratur belakang mama...Sekuat hati mama bunyikan hon, bertalu2....namun...................si pemilik avanza ini terus mengundurkan keretanya tanpa menghiraukan mama punya hon.....dan....DUMMM.....dihentamnya kereta mama.....arghhhhhh....geramnya......pastu baru sibuk nak turun tgk (tgk kereta avanza dia calar kat mana...huhu..)... boleh dia cakap dia ingatkan hon org lain yang berebutkan parking yg dia nak tinggalkan tu, dan boleh dia ckp dia tak nampak kereta mama kat belakang dia (mmg la tak nampak kalau tak pandang cermin belakang cik kak ).....nampak gaya orangnya bergaya, mcm cikgu jer cik kak ni..mama plak malas nak bertekak lama2..dia sendiri pun terus nak blah gitu jer lepas tu...sambil berjalan kaki mama kejar kereta dia yang dah mula nak gerak pergi, minta no fon, in case nak claim ...
Balik rumah, cerita dengan papa qaisara, dia ckp takyah betulkan lah...huhu.... (nak kasi hadiah volvo S40 baru kat mama ke papa?)...selamat lah cik kak tu mama tak claim dengan dia sampai skrg....
Moga ada rezeki mama murah pasni, leh beli keta yang lebih cantik....tp apapun,,sedey tetap sedey..itu kereta mama since 7 years ago...begitu byk jasanya pada mama...
Dan pada cik kak bernama norliza yang memandu avanza JKN 7575 tu, lain kali hati2 lah memandu, dan bila dah langgar kete org, jangan nak blah gitu jer....
Apapun..mungkin ada salah silap mama sendiri hingga mama diuji begini...redhakan jer lah...







Sadisnya..........owh......sabar...sabar.......

2 comments:

mamaAm said...

tukar keto !:P

Mama2Q said...

huhu...lom ada perancangan lagi..tunggu husband jadi jutawan...nak volvo...kiki