Sunday, April 7, 2013

Fever again..

Tengah mengadap tupperware chipsmore....:)

As salam.
Tangguh dulu hasrat nak ceta pasal kaedah membentuk al huffaz.

Mama just nak rekod di sini tarikh adik tak sihat minggu ni.

Sepanjang 2 minggu papa di mekah,selama itulah adik qaid di rumah bersama tok dan tokwan. Alhamdulillah kesihatannya amat memberangsangkan.
Bila papa blk,tok dan wan pun bertolak blk ke kampung dan adik pun terpaksalah ke rumah BS semula.

2 hari ke sana,adik dijangkiti selsema,wp xde org lain yg selsema . Reason dijangkiti? mama x tau.

Isnin-rabu,adik selsema dan low grade fever. serta perlukan inhaler on and off. Hari khamis dan jumaat adik beransur baik.Alhamdulillah.

Sabtu 6.4.13 mama terpaksa hadiri CME, dan BS x boleh jaga adik over the wekeend. so terpaksa diantar ke BS kakak sara yg lama. Syukur sgt adik x nangis dan dah blh adapt dgn org baru. Ini satu perkembangan yang amat menggembirakan mama, sbb lepas ni mama tak perlu risau kalau ada kerja Sabtu Ahad.

Blk ptg sabtu tu ,adik start demam. Dan hari ni demamnya menjadi high grade fever. Langsung xnak makan nasi. Satu-satunya benda adik nak adalah chipsmore.

Kalau blh mama xnak start antibiotik dulu. dah byk sgt mkn a.biotik. so kita observe dulu ya. Harap2 pasni baik cepat dik.Amin

Sakit- adalah ujian dan kafarah. Maka wahai hati mama,bertabahlah.
posted from Bloggeroid

3 comments:

Fadilah Aziz said...

Galau hati jika anak sakit kan..tabah ya mama..insyaAllah qaid sembuh nanti..syafakallah qaid, amin..

gadisBunga™ said...

tabah awak. kuat. sebab tu Allah uji sebegitu...

dan jangan lupa senyum ye walau hati goyah...

Mama2Q said...

Amin...TQ GB dan FA. :)