Wednesday, September 26, 2012

Rabun jauh

As-salaam..
Setelah berminggu hidup tanpa internet, akhirnya hari ni internet mama kembali normal....
Dah boleh update cerita2 yang tertunggak sejak 2 minggu lepas....

Mula2 nak cerita adalah........
Sedikit  update tentang mata adik Qaid Mukhlis.
Last week 19/9/2012, adik sekali lagi menjalani visual acuity check....dan hasilnya....
sama seperti 6 bulan dulu, mata adik memang confirm rabun jauh, atau short sighted.
Sebelah kanan power adik 150, manakala sebelah kiri 400.

Kesian adik, kecik2 dah kena pakai spek....
Lagi 2 bulan kena check lagi, kali ni dengan bercermin mata...

Balik spital, terus gi kedai spek, tempahkan sepasang cermin mata buatnya.

Yang mama tengah risaukan ni, boleh ke adik pakai spek tu? Mesti dia akan tarik2 keluar.
Dan kalau pun dia boleh tahan, tak tarik spek tu, mcm mana dengan baby lain jagaan babysitter, terutama sekali raudhah yang agak sedikit kasar tu....
Aduh....
Moga2 segalanya dipermudahkan.....

kesian anak mama....rabun cam mama jugak....hasil komplikasi prematuritinya.....
Segalanya kehendak Allah....maka redhalah...

4 comments:

FarahNur said...

tunngu besar baru pakai xleh ke...?
nnt g buat lasik la qaid

Dr Singa said...

laa..
kesiannnya Qaid!!
tinggi lak power tu..

Mama2Q said...

takleh,takut mata dia jd lazy eye..huhu

Mama2Q said...

Dr Singa,tu la kak,akak rasa suitable ke lasik utk kes qaid ni.?