Monday, July 4, 2011

" I ni DG41 okeh! "

Ada sorang pelanggan datang ke klinik, pegi makmal, nak mintak dilayan secepat mungkin...
Tak boleh tunggu coz bekerja...
Bila ditegur oleh staffnurse supaya menunggu giliran, (sbb nurse tengah amik darah orang lain tak boleh nak layan dia),
Dia terus marah2 dan terus blah...
Balik rumah terus wat aduan kat Biro Pengaduan Awam (BPA),
Katanya misi cakap kasar dengan dia...

Esoknya telefon kepada Staffnurse Incharge....
Bagitau ketidakpuasan hati sebab ditegur supaya menunggu giliran oleh nurse di depan puluhan orang...
Katanya:
"I ni DG41 okey, I bukan macam ibu2 lain yang tidak bekerja, yang boleh duduk bual2 kat klinik..."

Masalahnya puluhan orang yang sedang menunggu giliran tu, separuh dari mereka adalah ibu berkerjaya, lebih hebat dari dia pun ada...
Elok jer tunggu giliran...elok jer boleh ambil nombor....
Dan lagi satu, kalau keje pagi, datang lah petang, juga sebaliknya...
Susah sangat ker nak atur masa?

Bila dah malu sendiri sebab kena tegur, pandai plak gi BPA...
Terasa sangat educated kah bila dapat buat aduan kat BPA?

Kami ramai2 gelakkan dia. (bukan depan dia la ofkos)....nasib baik baru DG41...
Kalau dah JUSA ntah macam mana kepohnya lagi bila datang klinik...

Lagi satu, apa motippp perkenalkan diri sbg DG41?
Kat tempat dia keje tu takde orang pangkat lebih tinggi dari 41 ker?
Atau dia rasa nurse itu sangat rendah tarafnya berbanding dia?
Hello...itu nurse pun ada degree okeh...U41 gak tau...


Kalau rasa kami bagi perkhidmatan tak memuaskan, pegilah swasta...puas hati...
Tunggu lama pun takde nak komplen, sbb bayar......
Cakap kasar pun okey, sbb bayar kan..sila lah...sila...
Kami pun malas nak layan orang macam kamu....

***Mode bengang sbb mama yang sebagai MO incharge yang kena hantar jawapan bertulis...hanya disebabkan orang yang perasan educated....***


P/s: Sorilah kalau ada DG yang tak puas hati baca entry ni..mama bukan maksudkan semua DG perangai macam tu..sbb dalam famili mama sendiri ramai yg jadi guru....apapun guru yang berdedikasi dan ikhlas tetap mama hormati selamanya....








13 comments:

~najwa~ said...

DG41 tu cikgu kan? kehkeh....
apekehal nak berlagak?


oo..sebab dia ada degree kot...
Kalau gaji byk sgt dgn DG41 tu, apehal tak mau pi private?


Doktor UD44 pun kena tunggu giliran sampai 2 jam kat KKIA.

**tak suka betul kena buat surat explaination hanya sebab org mcm ni.

AI said...

- begitu lah manusia ni mama2q ...selalu ingat dia je yg bagus...ikut giliran la kan...

Jiejah @ Iza said...

huhuhu itu macam punya olang pun ada kaaaaa ??? besaq sgt pangkat+gaji gi kar princecourt spital la ahkak oiii hehehe

Bicara hati ibu aisya said...

Huh..setakat DG41 pun dah eksyen camtuh,xtaulah nanti camner kalau naik JUSA kan?Camni punya olang pun ada ka?Hahaha...
(41 ker,54 ke JUSA ke kalau kat klinik/hospital kerajaan rasanya sama jer kan?)

Cheq Sue said...

he he he... kite kalau tak puas hati diam aje..xde nak lapor2 ni... kalau dh tgk orang bederet tu sabor la sikit... kan???

Mama2Q said...

Najwa, tu la pasal...I sendiri bawak si Qaid follow up kat spital, penah tunggu dari 930am sampai 4 pm...takde plak kita nak wat komplen...

Rasanya kat sekolah dia takde DG41 kot, kan cikgu sek rendah byk DG29, so dia la paling hebat kat school dia kot...

Mama2Q said...

Ai...tu la...doc sendiri pegi spital tunggu berjam2 dan ikut giliran...

Mama2Q said...

Hehe..Jiejah...sbb kat Jb takde princecourt kot...

Mama2Q said...

Ayu..aah..sama je layanannya...cuma kalau JUSa tu dia tak pegi la kot klinik kerajaan check ngandung...(sbb biasanya JUSA dah tua2..heheh).

Mama2Q said...

Cheq Sue..ramainya org macam cheq Sue la...bagus jer boleh tunggu, sorg dua jer perangai gitu.....dah tau org mmg ramai kat klinik kerajaan kan, nak wat camne lagi...

FarahNur said...

ulang tayang... i DG41 okeh... ulang lagi skali... i DG41 okehhh... hahahaa..rasa2nya mesti dia tu baru ja dpt DG41 tu, tu yg nk tayang 1 dunia..eh, 1 klenet..kuikuiii

PnConfused said...

uihh...

takleh blahnyer!!!!


salam singgah... :)

Zakiah_MamaAdamz said...

pa pya org lah camni...bangga sgt ngn pangkat xseberapa...blum tntu kualiti kerja cam pgkat yg dia banggakan sgt tu...ntah apa2...