Monday, May 2, 2011

MEI itu bulan mama...JUNE itu bulan papa...

Yeah..bulan May datang lagi....
Selamat Hari Pekerja....1 Mei...semalam..baru nak wish hari ni....
Untuk semua pekerja di Malaysia termasuk juga semua surirumah sepenuh masa....anda juga adalah pekerja!!
Paling tak dilupakan buat pekerja / kuli kerajaan paling murah iaitu doktor (berbanding kumpulan profesional yang lain)...
Iaitu kumpulan yang tiada hari khusus buat mereka, seperti hari jururawat, hari guru, polis, tentera, dan sebagainya..(kerana khidmat mereka tak pernah minta diraikan dan tak pernah minta dibelikan hadiah bagai...)

Ok, berbalik kepada bulan Mei...
Bulan Mei ini bulan mama..
Ada hari ibu dalam bulan mei....
Dan yang paling best.....
Ada birthday mama dalam bulan mei..
En Suami..sila sediakan hadiah besday yang best yer ini tahun...
Saya tak mau benda yang mahal2...
Saya cuma mau benda yang ikhlas datang dari hati
Tapi takmau benda yang sambil lewa diberi, sekadar memberi tanpa ada maknanya..
Sekadar sejambak bunga sudah memadai...
Atau, kalau itu tak boleh, saya mau itu Intuition from Estee Lauder....
Kalau takde Intuition, Beyond Paradise pun ok...
Ataupun Pleasure....
Ataupun...ataupun...sebuah kamera DSLR...owh bestnya kalau dapat ni...
(Hahaha..tak mahal kan hadiah saya minta?)
Boleh tak En Suami?
Ala..demi isteri paling anda cinta apa salahnya sesekali berbelanja...
Ataupun, sila bawa saya makan2...candle light dinner kat hotel termewah kat cni....
Kita pergi romantik2 berdua jer nak?

Nanti bulan June itu bulan papa..
Ada hari bapa dalam bulan June..
Dan ada besday papa dalam June...
Nanti mama carikan hadiah besh2 tau...
(tengah kumpul duit nih, nak hadiahkan papa sebijik S40, (bila tahun nak cukup nih) )

Nak ke taknak ni?
Taknak sudah...tawaran dibuka hanya sekali
Taknak S40, mama belikan kereta Malaysia jer lah, wira jer nak tak?
Takper... June itu masih jauh...sempat lagi nak kumpul duit nih
Hahaha...wat apa kereta banyak2...cukuplah yang dah ada tu...
Baik mama belikan papa diari jer sebijik...
Agar papa tidak menjadi pelupa lagi..
Kerana selalu lupa itu sangat menyakitkan...

Tak percaya? Baca sini--> manusia-itu-seringnya-lupa.

3 comments:

~najwa~ said...

selamat hari pekerja utk kuli2 seperti kita ;) hehehe..

DSLR skrg x mahal dah... bole je dapat kot ;)

Naz said...

September itu bulan Naz pula heheheeee... Nak menyibuk jugak tu..

Mama2Q said...

@najwa...tu la, harap2 leh dapat, kalau bukan hadiah pun, beli dan hadiah utk diri sendiri..heheh

@Naz...heheh..lambat lagi bulan Naz...