Saturday, August 3, 2013

Salam Eid Mubarak 1434H

Assalamualaikum....

Tinggal lagi 2 hari sebelum berangkat ke kampung halaman mama....
Tak sabar dah rasa hati ni....rasa lama benar lagi....
Tapi yang tak bestnya bila dah sampai kampung, masa tu berjalan dengan sangat cepat...tup-tup dah habis cutinya...

Kalau tahun lepas, kami amik masa 18 jam untuk sampai ke kampung disebabkan jammed, instead of 12 jam sepatutnya....This year Qaisara dah tak sabar2 nak terbang, last time masa dia fly adalah tahun 2009, masa belum umur setahun..so dia pun tak ingat dia pernah naik flight. Adik Qaid lak memang tak pernah naik so far....and this gonna be his first flight.Hopefully he behave well kat atas awan nanti....

Mr papa, kami tinggalkan di rumah dengan baki kain baju dan barang2 yang tak larat mama nak angkut....
InsyaAllah papa akan menyusul pada raya kedua...

Pesanan untuk papa, drive carefully and ingat orang tersayang....harap2 papa tak tempuh jam kali ni....
dan moga perjalanan papa smooth dan selamat hendaknya...insyaAllah...amin.....

Adik Qaid lak, sejak balik dari rumah babysitter jumaat semalam demam lak...harap2 tak berpanjangan dan tak melarat demamnya tu....
Dua hari sebelum tu mama dah tak sedap hati bila si Raudhah teman serumah Qaid start demam terlebih dulu....
Apapun,sakit itu dari Allah jua, kan? Raudhah mungkin cuma asbabnya saja....

Dalam Ramadhan yang masih berbaki beberapa hari saja lagi ni, moga terus diberi kekuatan oleh Allah untuk terus mendekatiNYA....moga Lailatul Qadr itu milik kita,amin....

Dan di kesempatan ini mama nak ucapkan Salam Eid Mubarak buat semua sahabat, di mana jua berada, begitu juga saudara mara, jika ada yang membaca catatan mama ini.
Mama mohon ampun dan maaf atas segala salah laku yang tidak disenangi....




3 comments:

ANAK MAMA SAYANG said...

Selamat hari raya dari kami sekeluarga

~najwa~ said...

Selamat hari raya...
Maaf zahir batin.

Raya di kg, enjoi!!!!!!

gadisBunga™ said...

sebenarnya...naik flight adalah langkah paling bijak. banyakkkk sgt masa dan tenaga yg boleh dijimatkan.