Saturday, November 17, 2012

Sehari yang Meresahkan...

As-salam..
Semalam adalah hari yang buat mama sangat berdebar2, sedeh, dan rasa down sangat...
Apa taknya, tetiba handphone mama bagi notis yang akaun google/gmail mama telah berubah atau salah password...
Macam mustahil pun ada, sebab mama takde pun enter password kat mana2 sebelum tu...
bila jadi camtu, automatik blog mama pun tiada.
TIADA!! Ader ke dia cakap your blog has been removed/deleted!!!
Sedih sangat....

Dalam hati dah fikir macam2....
Paling sedih adalah segala tarikh2 perkembangan budak 2Q ni mama hanya catat dalam diari mama ni saja, tiada di tempat lain.
Begitu juga tarikh adik Qaid sakit, masuk ward dsb, semuanya ada di sini...dan mama baru dok cadang nak copy ke tempat lain, tup-tup tengok blog mama dah takde....

Dalam pada dok sedih2 tu, mama whatsapp cik Gadis Bunga, tanya pendapat,dia suruh mama cool, dengan harapan encik gugel tgh crazy or mengong2....

Hari ni, bila try enter pw kat hp, still tak boleh, sampai la last sekali petang tadi kul 6, mama try online dengan laptop ( sebelum tu laptop sakit masuk hospital, baru discharged)...
Alhamdulilah bila ol dengan lappy, dia minta fon number untuk dia hantar verification number, dan ALHAMDULILLAH, masalah mama selesai akhirnya...
Phewww...

Syukur sangat.....
Pasni kena print kot mana2 entry yang rasa mcm berharga tu, so kalau jadi lagi accidental deletion camtu, mama ada back up ...
Huhu...
(itu idea ccik GB sebenarnya, Thanks GB!)





5 comments:

Marya Yusof said...

As salam mama2Q,

Yekah...Marya baru je nak bagitau pasal tu..pelik juga! Katanya this blog has been removed! huwaaaa...pernah rasa mcm yg mama rasa mmg mengigil lutut jap! Padahal sebenarnye boleh je adjust kan...masih ada rezeki utk berblogging!

Marya nak bgtau inadvance...insya'ALLAH dlm bulan depan kami akan bg special discount utk karpet Alpaka tu sempena krimas & new year! Kalau minat nak beli lah :)

~najwa~ said...

lorr,patutlah,dah 2 hari bukak, tapi noticed blog dah removed. ingatkan betul2 merajuk ke apa tutup blog,kikiki.
saborjelah....


nasib baik boleh kan ;))

Lina Daniaty said...

i always admire your blog, and especially the writer. this blog reminds me the first time i read blog about Qaid and from that time i never felt alone anymore to be a mother of complicated preemie baby.
so keep sharing your story mama 2q!

Mama2Q said...

marya, Najwa...tulah menggigil dan nak nangis tau..jgn la terjadi lagi...

Mama2Q said...

Lina..thank you for the support..in syaa Allah, if Allah wills, this blog will be a story teller to Qaid Mukhlis once he's able to read. :)