Thursday, November 15, 2012

Pindah rumah

Salam semua.
Dah lama x kongsi cerita di diari mama ni.
Laptop mama dah kena antar servis. Budak komputer tu ckp laptop ni mahal ni,nape bg anak wat main.
Bukan takat main,dilanyak2nya lappy mama tuh.
Takpe pasni mama belikan satu yg murah utk 2Q wat lanyak tgk cd dan boboiboy.

Berbalik pd cerita pindah rumah,masuk hari ni dah 4 hari kami berkampung,menumpang di rumah org.
Rumah 2Q sedang dlm proses renovasi.
Bkn renovate byk pun-mana ada duit byk cek oii..cuma tambah dapur dan satu blk di tingkat bwh,dan tukar lantai di tingkat atas kpd tiles.
Bkn nak besar2 sgt umah ni actually. Yg ada skrg pun tak larat mama nak maintain.tp sbb terpaksa maka lantai atas tpaksa ditukar,gara2 anai-anai yg merosakkan lantai kayu pake sblm ni.

Harap2 cepat la siap rumah kita. Bkn apa..susah dok umah org ni,takde fridge,susah mama nak masak. Kalau nak masak mama kena blk umah amik bhan mentah.nasib baik dkt je umah tumpangan kami ni dgn umah sendiri. Alah,mcm la kalau dok umah sendiri rajin sgt masak kan.

Nasib baik papa dgn baik hatinya dah angkut tv dan washing machine.tak sanggup mama nak gosok dgn tgn-terfikir mcm mana lah mak kita dolu2 basuh berbesen2 kan?

Dan nasib baik juga rumah ni ada dapur,wp gas kena bwk. Dan ada water heater juga. Tak sanggup mama nak mandi sejuk2,tambahan musim hujan gni. Qaid lagi la tak tahan mandi sejuk.

So many thanks to tuan rumah merangkap kawan baik papa,wak jaiman yg sudi meminjamkan rumahnya pd kami. Kebetulan wak man pun br pindah ke rumah baru,so memang right time for us la kiranya.

Dah pjg cerita mama. Penat woo type dgn jari telunjuk je.
Ok lah.daaa
posted from Bloggeroid

5 comments:

Marya Yusof said...

As salam mama2Q,

Pindah umah mmg memenatkan... tp bila dah siap mesti seronok :) Salam maal hijrah! :)

gadisBunga™ said...

wah, kirenya nanti saya gi rumah awak yang dah renovate lah kan? :D

Mama2Q said...

Salam marya.
Aah,penat ulang alik tp tak sabar tgk hasilnya nanti ;)

Mama2Q said...

Gb,bilanya nak mai tu, nanti sy sediakan satu blk khas utk gb!

FarahNur said...

fuyyo....