Sunday, May 12, 2013

Dapur Idaman Mama...akhirnya....

As salam

Hehe...entry ni mcm dah basi jer mama rasa, sebab dapur tu sebenarnya dah lama siap dan digunakan, cuma mama jer malas nak upload picture.
Tapi atas permintaan seseorang, mama upload jugak sekeping dua.....

Alhamdulillah, akhirnya dapur idaman mama akhirnya siap. Nak kata serba modern tu tidak lah,tapi tahniah kepada Mr Papa kerana merealisasikan impian mama ni.... semua pemilihan kaler, jubin dan material dan cat dibuat oleh Mr Papa a.k.a interior designer tak bertauliah...ekeke.....
Mama terima jer la seadanya......

Berkeluasan 18 x 20 kaki, inilah dia.....presenting....dapur impian mama.......!!!
Hahaha....macam ler grand bebenor....kah...


 
Mama sampai sekarang tak tau fungsi lampu gantung 2 ketul atas tu......huhu......


Kaunter pulau idaman sejak dulu kini jadi tempat lepak kami paling best...
Benda wajib ada....sambil minum teh sambil tgk movie......ekeke...


Lampu biru 2 ketul ni pun mama tak faham fungsi dia, Ni semua Interior Designer punya impian kot.....eheh
Sebelum makan kenalah exercise.....tapi so far orang yang rajin exercise cuma Qaisara ....orang yang seepatutnya exercise tu jarang2 sgt...haha.....


Tapi apapun, alhamdulilllah, terima kasih sebab  azam 2011 yang mama impikan akhirnya berjaya direalisasikan ....



20 comments:

Fai CeritaCinta said...

Mr Papa sangat berbakat.. Cantikkkk... Bestnya dapur besar. Dapur rumah Fai ngam-ngam untuk kabinet jer. hihi.. Mama, Fai paling suke dgn "tirai" pink tu. so sweet :-)

ANAK MAMA SAYANG said...

Cantiknya dapur..luas plak tu....rumah nora dapur kecik je...hehe

Kopiolimauice said...

bez nya...pink lgi tu... ;) lps ni rajin la ek memasak

mama ila said...

memang cantik =)

Mama2Q said...

Fai, kalau Mr Papa baca komen Fai ni, sure dia tuko keje jadi ID, hahaha...Tq....tirai pink tu tempah kat CSS nama dia, kat pasir gudang pun ada, kat johor jaya pun ada...(actually bidai mcm kat ofis tu,senang tarik ke atas, tak kacau barang2 kat sinki,kalau pakai tirai biasa semak kan)

Mama2Q said...

Nora, alah, yang penting masakannya, bukan luas daponya, ya tak? dapur beso tapi malas masak tak guna gak kan...hahaha

Mama2Q said...

Kopiolimaiice, hihi...terpaksa merajinkan diri la, tak masak malu lak rasanya....tp masakan totap biasa2 jerk....dan kalau datang time malas totaplah malas...haha

Mama2Q said...

MamaIla, TQ...:)

CiKPuaNLawA said...

wahh.... cantek nya dapur....

dah boleh singgah datang makan neh.... hehehe

tahniah awak.. azam dah tercapai....

Dr Singa said...

wuuuhuuuuu!!
sayang nak kecah-kecah kalau dapur cantik gini!!

Nadz Nazharzan said...

Wah bestnyaaaa....besar dan luasnya dapur. Ada pulau lagi..huhuhuuu... Dapur idaman ku juga...

Mama2Q said...

CPL, meh la makan2,tapi awak dgn GB masak, boleh? hihi

Mama2Q said...

DrSinga,
hihi....betul ..disebabkan sayang nak kecah, lama2 jadi malas nak masak agaknya....huhu

Mama2Q said...

Naz...pulau tu kdg2 jadi tempat saya main sembunyi2 dgn anak2....kekeke..
.saya doakan impian Naz pun tercapai yer...:)

gadisBunga™ said...

dapur awak boleh transform jadik kaler biru! kite suka!!!

Hana Azleen said...

besnye!

zouldahan said...

Saya suka warna mosaic.
Juga bidai pink.
Konsep pulau tu memang terbaik.

Congrats!

Mama2Q said...

GB...bila nak mai masak kat sini...

Mama2Q said...

hana azleen...best!

Mama2Q said...

dr zoul...tak boleh lawan dgn dapur dr zul yang rumah masuk majalah la....