Monday, January 27, 2014

Bengkung oh Bengkung

Assalamualaikum...

Dah beberapa lama mama dok mencari, masih tak ketemu yang sesuai...
Dulu masa Qaisara, mama beli kat toko jamu je, main sambar sambil jalan2....tak fikir pun....masa tu amik bengkung zigzag tu...siap ada minyak panas....
Hasilnya, perut memang tak buncit, dan memang kembali ke bentuk asal.....
Pecah2pasa perut atau striae memang takde...alhamdulillah.....kira2 macam orang lum penah beranak la.....hehe....

Second baby.....masa mama lebih banyak dihabiskan dengan berulang alik ke hospital menjenguk si kecil Qaid Mukhlis....masa berbengkung sangat terhad...malas pun ada. ..sebab tak rasa macam baru lepas bersalin pun.....sebab tak de luka, perut pun tak sempat besar, ye lah 24 weeks jer kan......so takde juga perut buncit tuh......alhamdulillah....

Dan kali ni....mama rasa macam teringin nak berpantang macam orang lain, nak berbengkung, nak bertungku.....rindu nak buat semua tu, sebab masa bersalinkan Qaid memang tak buat sangat...tau2 jer dah habis pantang....

Masalahnya sekarang mama tak tau nak beli bengkung camana....
Ada sesape nak bagi idea atau review tentang bengkung yang best tak?



2 comments:

Dr Singa said...

bengkungb yang bermeter-meter tu jugak yang bagus kan..?
tapi kena ramai-ramai tolong lilit

Mama2Q said...

drSinga...nak berpantang sendiri je ni..tu yang malas nak pakai bengkung yang bermeteer2 tu......hihi